Afscheidscadeau van Bert Blase: KIDS Vlaardingen

07-12-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Begin januari 2017 verlaat waarnemend burgemeester Bert Blase na ruim twee jaar de stad Vlaardingen. Voor zijn afscheid, dat plaatsvindt tijdens de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 7 januari 2017, wil de vertrekkend burgemeester geen cadeaus, maar graag een schenking aan een goed doel: KIDS Vlaardingen. De vertrekkend burgemeester wil bijdragen aan de ontplooiing van Vlaardingse kinderen. Daartoe is een stichting opgericht die tot doel heeft dromen, ideeën en wensen van kinderen uit Vlaardingen te realiseren: Kinderen, Ideeën, Dromen Stichting Vlaardingen, afgekort KIDS Vlaardingen.

KIDS Vlaardingen is in november 2016 opgericht  door Bert Blase. Bij zijn vertrek als burgemeester van Vlaardingen wil hij de kinderen iets nalaten. De stichting heeft als doel om bij te dragen aan de ontplooiing van Vlaardingse kinderen in het algemeen, maar in het bijzonder om bij te dragen aan de ontplooiing van individuele Vlaardingse kinderen bij het realiseren van hun eigen ideeën, talent en/of hun eigen dromen.

Vlaardingse kinderen die een wens, idee, talent of droom hebben en niet weten via welke weg of met welke middelen ze het gewenste voor elkaar moeten krijgen, kunnen zich richten tot KIDS Vlaardingen. Het bestuur van de stichting gaat zich inzetten om deze kinderen de juiste weg te wijzen en zo nodig geldelijk te ondersteunen. KIDS Vlaardingen zal echt een positief karakter hebben!

Het idee voor KIDS ontstond bij het vertrek van Bert Blase als burgemeester van Alblasserdam. Daar werd in 2014 KIDS Alblasserdam opgericht en sinds die tijd zijn al vele dromen van Alblasserdamse kinderen in vervulling gegaan.

 

Donatie Glazen Huis

Bert Blase vraagt iedereen die hem een afscheidscadeau wil geven een donatie te doen in een fonds. Dit fonds geldt als startkapitaal van de nieuw opgerichte stichting KIDS Vlaardingen. De eerste donatie is al in het vooruitzicht gesteld: een deel van de opbrengst van het Glazen Huis Vlaardingen op 9 en 10 december 2016.

 

Bestuursleden

Het fonds van KIDS Vlaardingen wordt beheerd door 7 bestuursleden, die door Bert Blase persoonlijk benaderd zijn. Zij zijn door hun netwerk, hun achtergrond, interesses en kennis aanvullend op elkaar en vertegenwoordigen daarmee de Vlaardingse gemeenschap zo goed mogelijk.

Gerelateerd