Afsluiting Deltaweg door werkzaamheden

07-06-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het asfalt op de Deltaweg is tussen de aansluiting met de Van Beethovensingel en de nieuwe rotonde bij de Marathonweg aan vervanging toe. De gemeente grijpt deze werkzaamheden aan om direct ook de inrichting van de weg aan te passen met als doel de oversteekbaarheid van de weg voor fietsers te verbeteren.

Nu langs de Deltaweg het tweerichting-fietspad aan de noordzijde klaar is, kan de fietsstrook aan de zuidzijde komen te vervallen. De vrijgekomen ruimte wordt gebruikt om een goed voetpad aan te leggen en om de weg ter hoogte van de kruisingen iets te verbreden waardoor er middeneilanden aangelegd kunnen worden. Op die manier kunnen fietsers de weg in twee etappes oversteken. De oversteekplekken worden zo aangelegd dat zij ook een snelheidsremmende werking hebben voor het autoverkeer.

In de avond en de nacht (tussen 19.00 en 06.00 uur) wordt vanaf 16 tot en met 20 juli aan de weg gewerkt. Tijdens de werkzaamheden wordt de weg gedeeltelijk afgesloten. De omleidingsroute loopt via de Industrieweg en wordt met borden aangegeven. Overdag is de weg beschikbaar en geldt er alleen een snelheidsbeperking. Als de bovenste laag van het wegdek gefreesd is, mag het verkeer niet harder dan 30 km per uur over het wegdek. Tijdens het aanbrengen van het nieuwe asfalt zal de gehele weg afgesloten worden.

Gerelateerd