Afvalbakken afgesloten vanwege brandgevaar

08-12-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Rond Oud & Nieuw is er een verhoogd risico op brand in afvalcontainers en de afvalbakken op straat. Een afgedwaalde vuurpijl of boze opzet kan hier een flinke brand veroorzaken. Dit betekent extra belasting van de brandweer. Het is zonde van de container of afvalbak, maar bovendien ook gevaarlijk. Het vuur kan immers overspringen naar bijvoorbeeld een woning in de directe omgeving. Daarom neemt de gemeente vanaf 18 december voorzorgsmaatregelen.


Afvalcontainers gesloten

Op oudejaarsdag is het verboden om uw afval weg te gooien. Medewerkers van Toezicht en Handhaving werken op 31 december op diverse locaties in de stad. De afvalcontainers zijn die dag afgesloten om brand te voorkomen. Mensen die hun afval naast de container zetten kunnen rekenen op een boete van €99.


Afvalbakken

De gemeente sluit vanaf 18 december (week 51) al diverse afvalbakken af. De afvalbakken bij de Broekpolder, in de buitengebieden, groengordels en in de parken worden eerst afgesloten. Daarna volgen de bakken in de stad. Op 31 december gaan de afvalbakken in de winkelcentra dicht. Op 1 januari 2018 worden de afvalbakken in de winkelcentra weer geopend, gevolgd door de bakken in de rest van de stad.Gerelateerd