Amnesty Schrijfmarathon: Write for Rights

27-11-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN Amnesty International staat dit jaar weer stil bij de Dag van de Mensenrechten, dat doen ze weer samen met u, maar gewoon even anders! Schrijven voor mensen die ten onrechte in de gevangenis zitten of worden bedreigd, omdat ze opkwamen voor hun rechten. Help mee om te zorgen dat er veel brieven verstuurd worden, dat kan door brieven te schrijven of door de brief digitaal via de landelijk Amnestysite te ondertekenen. Op diverse plekken in de stad kunt u vanaf nu een pakketje met informatie en de voorbeeldbrieven ophalen. Dit kan tijdens de openingstijden bij Kade40 aan de Westhavenkade 40, de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 en de bibliotheek op het Veerplein. De geschreven brieven kunt u daar ook weer inleveren, dat scheelt voor u de portokosten.

Op 10 december is Amnesty International met de kinderen van groep 8 van het IKC ’t Spectrum bij het Mensenrechtenmonument. Voorafgaand hebben zij een les over mensenrechten gehad, een spel gespeeld en gedichten gemaakt. Ook op het Groen en het Geuzencollege worden mensenrechtenlessen gegeven en gaan jongeren aan de slag met brieven schrijven.  Op 10 december is Amnesty International in het pand van de bibliotheek aanwezig om u te vragen mee te doen met deze schrijfactie.

In samenwerking met de Windwijzer is de film 'Sorry We Missed you' gekozen, deze wordt op 11 december om 20.00 uur vertoond. De film geeft een beeld van de arbeidsomstandigheden in de Westerse maatschappij van een pakjesbezorger en een thuiszorgmedewerker. De kosten zijn zes euro incl. koffie en een drankje. Uiteraard vooraf aanmelden via de site van de Windwijzer.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date