Amnesty timmert in december volop aan de weg

22-11-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op 8 december bent u tussen 11.00 en 18.00 uur van harte welkom om in de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 mee te doen met de schrijfmarathon. U kunt hier brieven of kaarten schrijven en dit jaar krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Deze activisten steken hun nek uit. Zij hebben de moed op te komen voor vrije meningsuiting, tegen discriminatie of onderdrukking. Ze roepen machthebbers ter verantwoording. Maar doordat ze op de voorgrond treden, zijn ze een gemakkelijke prooi voor de autoriteiten. Wereldwijd worden zij steeds vaker slachtoffer van intimidatie, vervolging en geweld. Zelfs de voorzitter en de directeur van Amnesty Turkije hebben in de gevangenis gezeten. De brieven worden gestuurd naar de overheid en de kaarten gaan naar de mensenrechtenverdedigers om hen een hart onder de riem te steken.

In aanloop naar 8 december krijgen de leerlingen van groep 8 van BSO ’t Spectrum een les in mensenrechten. Aan de hand van deze les maken zij gedichten en posters en die brengen ze op 8 december mee naar het Mensenrechtenmonument (hoek Hof/Binnensingel). Er wordt stil gestaan bij de Mensenrechten, de betekenis van het Monument en hun gedichten worden voorgedragen. Ook de stadsdichter, Marjoleine van Aperen, zal zich laten horen. De bijeenkomst begint om 10.30 uur, waarna de kinderen naar de Windwijzer lopen en daar wordt de schrijfmarathon geopend. Tijdens de schrijfmarathon krijgen leerlingen van het Groen en VOS een les over mensenrechten en hierin zal ook een vluchteling zijn verhaal vertellen.

’s Avonds wordt in de Windwijze de film Moonlight vertoond. Ook wordt stilgestaan met een kraampje op de Kerstmarkt en met fakkels op de trappen van het stadhuis ten tijde van de ontsteking van de lampjes in de kerstboom.

Op de 1e of 2e adventszondag zijn de medewerkers van Amnesty met een kraampje in de protestantse en de katholieke kerken aanwezig en kunt bij hen terecht om kaarsen, kaarten en servetten te kopen waarmee u het werk van Amnesty ondersteunt. Op 16 december kunt u de vrijwilligers van Amnesty tussen 10.00 uur en 16.00 uur vinden in de brasserie van het Zonnehuis. Kortom, u kunt de komende tijd niet om Amnesty heen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date