Appeltje van Oranje voor YETS Foundation

02-05-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Vlaardingse YETS Foundation mag zich dit jaar tot de winnaars van de Appeltjes van Oranje rekenen. Er worden drie 'appeltjes' uitgereikt. Ook Buddy to Buddy uit Zutphen en Excel Arts Academy uit Curaçao vielen in de prijzen. YETS werd dinsdag door het Oranje Fonds verrast met dit nieuws. De prijzen worden op 6 juni door Koningin Máxima overhandigd op Paleis Noordeinde.

Het Oranje Fonds reikt de Appeltjes van Oranje jaarlijks uit aan organisaties die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Ieder jaar draaien de prijzen om een ander thema. In 2018 is dit ‘Jong en sociaal ondernemend’, wat betekent dat de Appeltjes dit jaar naar jonge mensen gaan die zich met hart en ziel inzetten voor een socialere samenleving. Na verschillende selectierondes bleven er twaalf genomineerden over, waaruit een prijzencommissie van het Oranje Fonds de drie winnaars heeft gekozen.

De prijs


De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Jaarlijks reikt Koningin Máxima de prijzen uit. In lustrumjaren wordt dit door Koning Willem-Alexander gedaan. Dit jaar worden de Appeltjes van Oranje voor de zestiende keer uitgereikt. Het Oranje Fonds heeft de winnaars dinsdag bekendgemaakt in de uitzending van Hart van Nederland (SBS6). Samen met een cameraploeg van het televisieprogramma is de directeur van het Oranje Fonds, Peter Douwes, bij de Nederlandse winnaars langsgegaan om hen te verrassen met het nieuws. Excel Arts Academy werd via Skype op de hoogte gebracht van de winst.

YETS Foundation


Voormalig basketbalprofessional Peter Ottens (30) heeft in 2013 YETS Foundation opgezet om kwetsbare jongeren kansen te bieden. Zelf heeft hij altijd zijn dromen na kunnen jagen, dankzij zijn sterke thuisbasis waar altijd liefde en aandacht voor hem was. Hij zag echter dat dit niet voor iedere jongere een vanzelfsprekendheid is. Daarom besloot hij die jongeren te helpen. Door hen een combinatie te bieden van basketbaltraining, samen gezond eten, huiswerkbegeleiding en aandacht voor sociale integratie wordt voorkomen dat ze het verkeerde pad op gaan. De jongeren worden begeleid door coaches die als rolmodel fungeren.

Uiteraard gingen bij YETS  alle remmen los na de winst. Het was meteen groot feest op kantoor. iedereen deed een rondedansje. Peter Ottens beloofde op pizza te trakteren. ,,Voor één keer wat minder gezond.''Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date