Categorieën

Service

Arbeidsmigranten in De Elementen

Arbeidsmigranten in De Elementen
Nieuws

Arbeidsmigranten in De Elementen

  • Redactie
  • 31-05-2018
  • Nieuws
Arbeidsmigranten in De Elementen
VLAARDINGEN - Naast dak- en thuislozen komen er binnenkort ook arbeidsmigranten in De Elementen in de Nijverheidsstraat te wonen. Zoveel wordt duidelijk uit een brief die Waterweg Wonen aan omwonenden heeft gestuurd. Waterweg Wonen is eigenaar van het pand maar gaat het verkopen aan HomeFlex, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het huisvesten van arbeidsmigranten.

In De Elementen huist nu al STOED (Stichting Onder Eén Dak) die opvang verzorgt voor dak- en thuislozen uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. STOED huurt de begane grond en de eerste etage van de gemeente Vlaardingen die deze etages op haar beurt weer huurt van Waterweg Wonen. De overige etages staan leeg.

Zodra de koop rond is, blijft HomeFlex de onderste twee etages aan de gemeente Vlaardingen verhuren voor de opvang van dak- en thuislozen. De bovengelegen etages worden geschikt gemaakt voor de huisvesting van 63 arbeidsmigranten. Waterweg Wonen bezweer omwonenden dat HomeFlex aandacht heeft voor het voorkomen van overlast. Omwonenden worden op maandag 18 juni op het kantoor van Waterweg Wonen verder bijgepraat.