Argos Mobiel blikt terug op een succesvol 2018

17-12-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Op vrijdag 7 december was het de Nationale dag van de Vrijwilliger. Voor Argos Zorggroep een mooi moment om samen met alle vrijwilligers terug te blikken op het jaar waarin Argos Mobiel, mede dankzij een subsidie van de gemeenten Schiedam en Vlaardingen, doorging als vrijwilligersinitiatief.

In januari 2018 besloten Argos Zorggroep en de twee betrokken gemeenten om Argos Mobiel door te zetten als vrijwilligersinitiatief. Met een succesvolle wervingsactie van de Schiedamse bewonersgroep Noordrand 2015 en samenwerking met de Servicepunten Vrijwilligers en Stroomopwaarts, was Argos Mobiel al snel weer op volle sterkte. Rijtijden werden uitgebreid naar de avonduren, Tramlijn 24 werd tijdelijk opgevangen en vanaf 1 oktober werd het zelfs mogelijk om ook op zondag een ritje met Argos Mobiel te maken.

Inmiddels vervoert Argos Mobiel met meer dan 60 vrijwilligers bijna 4.000 mensen per maand met korte ritjes binnen de eigen gemeente. Karin Hersbach van Argos Zorggroep is blij met deze ontwikkeling: “Wij zijn enorm trots dat we in 2018 zulke grote stappen hebben kunnen zetten. In het aantrekken van gemotiveerde, betrokken chauffeurs. In het uitbreiden van onze rijtijden en in het bereiken van onze klanten. In het afgelopen kwartaal is het aantal unieke gebruikers bijvoorbeeld meer dan verdubbeld.”

Met Argos Mobiel kunnen mensen voor wie om welke reden dan ook geen redelijk alternatief beschikbaar is binnen Vlaardingen of binnen Schiedam toch mobiel blijven. Argos Mobiel vervoert hen van deur-tot-deur, maar doet ook regelmatig haltes van de RET aan. Bijvoorbeeld omdat de afstand naar deze halte te ver is om te voet af te leggen. Karin vertelt: “Je ziet dat de behoefte aan laagdrempelig vervoer voor korte afstanden onverminderd groot is. We hebben veel vrijwilligers aan ons kunnen binden, maar inmiddels ook van een aantal van hen afscheid genomen. Voornamelijk omdat zij tijdens hun vrijwilligerswerk voor Argos Mobiel een betaalde baan vonden. Dat is fantastisch, maar maakt ook dat onze zoektocht naar vrijwilligers blijft bestaan. Vooral voor de avonden en weekends kunnen we nog mensen gebruiken.” 

In 2019 hoopt Argos Mobiel verder door te groeien en meer lokale partners te betrekken. Zo zijn de verkooppunten van onze strippenkaart uitgebreid naar verschillende locaties van de Frankelandgroep, Franciscus Vlietland en Soos Blauwhuis in Schiedam en Jumbo Wuijts in Vlaardingen. 
 

Een ritje met de Argos Mobiel?

Argos Mobiel is een unieke vervoersservice voor alle Schiedammers en Vlaardingers en biedt vervoer van deur tot deur bij u in de buurt vanaf slechts € 1,50. Bel Argos Zorggroep via 010 - 427 83 90 of houd een lege Argos Mobiel op straat aan door uw hand op te steken. De chauffeur is snel ter plekke en brengt u naar elke gewenste bestemming binnen uw gemeente. Kijk voor meer informatie en tarieven op www.argoszorggroep.nl .Gerelateerd