Argos Mobiel dankzij nieuwe vrijwilligers nu ook ’s avonds

07-04-2018 Nieuws Kor Kegel

In de afgelopen twee maanden zijn veertig nieuwe vrijwilligers gestart als chauffeur bij Argos Mobiel

VLAARDINGEN – Argos Mobiel rijdt vanaf volgende week ook ’s avonds. Dankzij de inzet van liefst veertig nieuwe vrijwilligers en met steun van de gemeenten Schiedam en Vlaardingen heeft Argos Zorggroep deze dienstverlening kunnen verbeteren. Vanaf maandag 16 april kunnen Schiedammers en Vlaardingers doordeweeks ook in de avonduren profiteren van vervoer binnen handbereik. “Een fijn alternatief, zeker als de bus niet rijdt!” zegt Karin Hersbach namens Argos Zorggroep.

In februari kon Argos Mobiel worden voortgezet als vrijwilligersinitiatief. De bij duizenden inwoners geliefde voorziening was in haar voortbestaan bedreigd. Maar Argos Zorggroep wilde het populaire project dolgraag continueren en de betrokken wethouders van Schiedam en Vlaardingen zagen ook wel in dat het ontzettend veel mensen zou duperen als er een eind aan zou komen. Dus startte een fase van wederopbouw. Er kwamen nieuwe vrijwilligers en nu twee maanden later zijn er zo veel mensen die zich als vrijiwillig chauffeur hebben aangemeld, dat de dienstverlening zelfs kan worden uitgebreid.

Karin Hersbach van Argos Zorggroep is blij met deze ontwikkeling: “Onder andere dankzij de samenwerking met het Vlaardingse Servicepunt Vrijwilligers hebben we veel nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen. Hierdoor kunnen we vanaf volgende week tot acht uur ’s avonds rijden, vanaf negen uur ’s ochtends. Maar het is wel nodig om de ritjes na vijf uur tijdig te reserveren, zodat we op tijd een extra chauffeur kunnen inschakelen. Op zaterdag rijdt Argos Mobiel tussen tien en zes uur.”

Wethouder Cees Oosterom: “Dankzij de vele vrijwilligers kunnen Vlaardingers profiteren van vervoer binnen handbereik binnen de gemeente. De vervoerservice is gestart speciaal voor ouderen, maar is nu voor alle Vlaardingers toegankelijk. De auto’s zien er nu wel anders uit en worden over een paar maanden vervangen door duurzame elektrische auto’s.”

Mevrouw Van der Steen uit Vlaardingen maakt regelmatig gebruik van Argos Mobiel: “Vroeger deed ik veel met de fiets, maar na problemen met mijn knie zag ik het fietsen niet meer zitten.  De chauffeurs van Argos Mobiel helpen me altijd goed en ik vind het fijn dat mijn rollator mee kan. Met de gewone bus vind ik het lastig om met mijn rollator op pad te gaan. Ik hoef nu niet lang te wachten en ik ga regelmatig met Argos Mobiel naar de markt, de supermarkt of een vriendin. Ook gebruik ik Argos Mobiel voor een bezoekje aan de dokter. Ik ben daarmee niet afhankelijk van anderen en ik moet zeggen dat de nieuwe auto’s ook wat fijner zitten.”

Argos Mobiel is een unieke elektrische vervoersservice voor alle Vlaardingers en biedt vervoer van deur tot deur bij u in de buurt vanaf slechts anderhalve euro. Je kunt een rit bestellen bij Argos Zorggroep via 010 4278390 of je kunt een lege Argos Mobiel op straat aanhouden door je hand op te steken. De chauffeur is snel ter plekke en brengt je naar elke gewenste bestemming binnen de gemeente Vlaardingen en het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. Meer informatie en tarieven op www.argoszorggroep.nl. 

 

  Gerelateerd