Argos Mobiel: ook als je geen 'oudere' bent?

21-06-2018 Nieuws Redactie

De elektrische karretjes zijn inmiddels door 'echte' auto's vervangen

VLAARDINGEN - Komende zomer voert de RET grootschalig onderhoud uit aan tramlijn 24. Daardoor zal tramlijn 24 (Rotterdam - Schiedam - Vlaardingen) van 30 juni tot en met 26 augustus niet rijden tussen station Schiedam Centrum en Holy. Voor ouderen is er de optie om met Argos Mobiel vervoerd te worden, naar Het Vletland ziekenhuis bijvoorbeeld, of een winkelcentrum. Maar is die optie er ook voor anderen behalve senioren, die doorgaans van het openbaar vervoer gebruik maken. Dat vragen raadsleden Marnix Alderliesten en Marieke Thommis zich af. Beiden stelden er afgelopen week vragen over aan het college van B&W.

,,Mag iedere Vlaardinger gebruik maken van Argos Mobiel? Of is er een specifieke groep waar deze dienst voor bestemd is?’’, aldus Thommis en Alderliesten. Vervolgens vragen ze zich af of Argos Mobiel voor Vlaardingers die afhankelijk zijn van OV en die toch naar het ziekenhuis moeten een gedeelte van de taak van het OV/tram kan overnemen. Thommis en Alderliesten verzoeken tenslotte het college om hierover met Argos Mobiel hierover in gesprek te gaan.

Ons lijkt het antwoord al wel duidelijk: in 2013, kort na de introductie van Argos Mobiel, probeerden wij het al uit bij Vlaardingen24; een ritje met de karretjes was snel geboekt en er werden geen vragen gesteld over leeftijd. De kosten waren (en zijn) ook nog eens laag. Lees het nog eens na hier!Gerelateerd