Argos Mobiel vangt tijdelijk uitvallen van tramlijn 24 op

14-06-2018 Nieuws Kor Kegel

Vrijwilligers van Argos Mobiel. Foto: Belinda Koch

VLAARDINGEN/SCHIEDAM – Argos Mobiel is in staat om tijdelijk te voorzien in het uitvallen van tramlijn 24 tussen Schiedam en Vlaardingen. Vanaf zaterdag 30 juni worden extra bestemmingen toegevoegd. Vanuit Schiedam-Noord rijdt Argos Mobiel tijdelijk naar winkelcentrum De Loper in Vlaardingen-Holy en van daaruit zijn er de bestemmingen verpleeghuis DrieMaasStede aan de Voorberghlaan in Woudhoek en winkelcentrum Hof van Spaland.  

“We rijden al jaren vanuit Vlaardingen naar het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam en terug. Wegens de komende werkzaamheden aan tramlijn 24 komen daar wat bestemmingen bij”, zegt Karin Hersbach, manager marketing & services van Argos Zorggroep. “We doen dat tijdelijk totdat de tram weer beschikbaar is.” Volgens de voorlopige planning is dat tot en met zaterdag 25 augustus.  

In februari ging het populaire Argos Mobiel door als vrijwilligersinitiatief, mede dankzij een subsidie van de gemeenten Schiedam en Vlaardingen. Inmiddels zijn zestig vrijwilligers gestart als chauffeur. Iedereen kan voor korte ritjes binnen de eigen gemeente terecht bij Argos Mobiel, inclusief het Vlietland Ziekenhuis vanuit Vlaardingen.

Argos Mobiel rijdt op werkdagen van negen tot acht uur en op zaterdag van tien tot zes uur en vervoert inmiddels zo’n vijfhonderd mensen per week. Karin Hersbach: “We zijn blij dat we snel na de doorstart zo veel vrijwilligers aan ons hebben gebonden en dat we weer op volle sterkte zijn. Hierdoor kunnen mensen voor wie om welke reden ook geen redelijk alternatief beschikbaar is, binnen Vlaardingen of binnen Schiedam toch mobiel blijven. We vervoeren hen van deur tot deur, maar we doen ook regelmatig haltes van de RET aan, bijvoorbeeld omdat de afstand naar deze halte te ver is om te voet af te leggen.”  

Argos Mobiel is een unieke vervoersservice voor alle Schiedammers en Vlaardingers en biedt vervoer vanaf slechts € 1,50. Bel Argos Zorggroep via 010-4278390 of houd een lege Argos Mobiel op straat aan door uw hand op te steken. Karin Hersbach: “De chauffeur is snel ter plekke en brengt u naar elke gewenste bestemming binnen uw gemeente.”

Meer informatie en tarieven op www.argoszorggroep.nl  .Gerelateerd