Categorieën

Service

Assam II terug naar Vlaardingen

Assam II terug naar Vlaardingen
Nieuws

Assam II terug naar Vlaardingen

  • Redactie
  • 09-10-2016
  • Nieuws
Assam II terug naar Vlaardingen
VLAARDINGEN – De Assam II keert terug naar Vlaardingen na ruim zes maanden vast te hebben gelegen in Delft. Op 18 april vertrok de Assam II naar Delft voor een hellingbeurt. Wat eerst een routineklus zou worden, liep uit op een drama. Na de succesvolle hellingbeurt wilden de Zeekadetten met de Assam II terugkeren naar Vlaardingen, echter viel de Giessenbrug in storing.

Al snel bleek het geen eenvoudige storing te zijn maar een zeer grote. Zo groot zelfs dat Rijkswaterstaat meldde dat de reparaties tot oktober zouden kunnen duren. ,,Zaterdag 15 oktober loopt de Assam II weer haar thuishaven binnen’’, meld voorzitter Edgar Aaldijk trots. ,,Wij zijn allemaal heel erg blij dat deze vervelende periode achter ons ligt. Gelukkig hebben wij van alle kanten hulp en begrip gekregen. Dat heeft ons korps een goede steun gegeven. Een woord van dank aan iedereen die ons heeft geholpen is dan ook op zijn plaats.’’

De Assam II wordt zaterdag 15 oktober rond 16.00 uur weer in de haven van Vlaardingen verwacht en zal dan afmeren aan haar vertrouwde ligplaats aan de Westhavenplaats. Een vertrouwd beeld keert dan terug in de haven. De Assam II is een binnenschip uit 1934 dat in het verleden werd gebruikt in de beroepsvaart. Het wordt nu door het Zeekadetkorps Vlaardingen gebruikt als varend clubhuis. Kinderen vanaf negen jaar kunnen zich aanmelden als zeekadet. De Assam II is elke zaterdag open van 11.00 tot 17.30 uur. Belangstellenden kunnen altijd een kijkje aan boord komen nemen.