Categorieën

Service

Back in the box (ingezonden brief)

Back in the box (ingezonden brief)
Politiek

Back in the box (ingezonden brief)

  • Redactie
  • 31-03-2015
  • Politiek
Back in the box (ingezonden brief)

In een ingezonden brief reageert Jacky Silos, fractievoorzitter van het CDA, op de aantijgingen van ONS.Vlaardingen aan het adres van wethouder Cees Oosterom. ONS.Vlaardingen betichtte Oosterom ervan dat deze zou hebben verzwegen dat Maassluis, Vlaardingen en Schiedam financiële voorschotten hebben verstrekt aan de Sociale Verzekeringsbank. In werkelijkheid, zo bevestigen meerdere andere partijen, heeft Oosterom dit onlangs al informeel gemeld via een werkgroep.


Back in the box

Tijdens de behandeling van de begroting complimenteerde ik Ons Vlaardingen met hun bijdrage. Hun voorstel over de stadsgehoorzaal was een prachtig voorbeeld van out of the box-denken. Dat vind ik nog steeds ongeacht de uiteindelijke beslissing over en de geschatte haalbaarheid van het plan. 

Ik vind deze partij een aanwinst voor de stad. Ons durft voorstellen te doen, Ons durft mee te denken met het stadsbestuur en Ons stemt vanuit de eigen ideeën en niet zozeer volgens de gebaande stemverhoudingen. Buiten de babybox die de Vlaardingse gemeenteraad bij tijd en wijle lijkt te zijn. Een eigen en fris geluid. 

De berichten van Ons over de bedragen die Vlaardingen voorschiet aan de SVB zijn van een andere orde. Door de opmerkingen over wethouder Oosterom lijkt het erop dat Ons terug in de box is gedoken. De poppenkastpoppen uit de verkiezingsperiode zijn afgestoft voor nieuwe verhaaltjes. Voor politiek gewin wordt de wethouder zwart gemaakt. En dat over een onderwerp waar zowel Ons als de wethouder exact hetzelfde doel nastreven, namelijk goede zorg voor alle Vlaardingers. 

Omdat ik van Ons meer verwacht, vermoed ik dat dit een tijdelijke terugval is. Ik kijk uit naar nieuwe ideeën van hen. Allemaal out of the box. Dan kan die box meteen bij het grofvuil. Of op zolder tot de volgende verkiezingen...

 

Jacky Silos, fractievoorzitter CDA