Categorieën

Service

Balder brengt nieuwe haring binnen

Balder brengt nieuwe haring binnen
Uit

Balder brengt nieuwe haring binnen

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 21-06-2015
  • Uit
Balder brengt nieuwe haring binnen
VLAARDINGEN – De haring mag dan wel sinds woensdag jongstleden in de verkoop zijn gegaan, het traditionele binnenhalen van de Hollandse Nieuwe werd vanmiddag in de Oude Haven nog eens dunnetjes over gedaan.

Rond half vier voer De Balder vanaf buitengaats naar haar ligplaats bij het Museum Vlaardingen. Na het aanmeren werd een spel werd opgevoerd met een reder, een keurmeester, de bemanning van het (vissers)schip en een moeder met kinderen die ‘vader’ aan wal stonden op te wachten. Alles in oude kledij en vermakelijk, ware het niet dat het nogal schortte aan de aanwezige geluidsinstallatie; niet alles was even goed hoorbaar, maar dat mocht desondanks de pret aan wal niet drukken.

Na de officiële keuring van de haring werd het eerste vaatje uitgereikt aan burgemeester Blase die er vervolgens in een kleine koets mee vertrok. Waar de goede burgervader is gebleven is ons nog een raadsel. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Martijn Oorthuis van Oorthuis Fotografie maakte van het spektakel een interactieve 360-graden foto. Kijk HIER of u uzelf kunt vinden.