Bedrijfsonderdeel Fontijne maakt doorstart

24-10-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Onder de naam Fontijne Holland -een nieuw en onafhankelijk bedrijf- worden de activiteiten van de business unit wielenproductielijnen van de voormalige eigenaar Fontijne Grotnes voortgezet.


Hoofdkantoor in Vlaardingen

Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang om de organisatie snel op volle kracht te kunnen laten draaien. Zo wordt op de Vlaardingse locatie van het voormalige moederbedrijf, het nieuwe hoofdkantoor inclusief productiehal van Fontijne Holland gerealiseerd. De keuze voor de locatie is niet toevallig. De naam Fontijne is onlosmakelijk verbonden met Vlaardingen. En het nieuwe personeel komt voor een belangrijk deel ook uit de regio. Zij werkten al voor het voormalige moederbedrijf. “Ik kies voor ervaren en gekwalificeerde mensen op sleutelposities. Van engineering tot assemblage en van testen tot service & onderhoud. Daardoor kan ik garanderen dat ons team daadwerkelijk de kennis en ervaring heeft om onze klanten vakkundig te ondersteunen”, aldus de trotse COO / Local manager Kees Scholtes.


Focus op specialisme

Nadat het Vlaardingse bedrijf Fontijne Grotnes eind vorig jaar failliet ging, bleek er al direct grote belangstelling voor bepaalde onderdelen van het concern. En dat is ook niet zo vreemd, want de business unit wielenproductielijnen was altijd al succesvol. Inmiddels is de doorstart een feit. “Door de focus louter te richten op specialistische activiteiten, kunnen we nog efficiënter werken dan voorheen en daarmee de kans op succes vergroten”, vult Scholtes aan.


Houder IP-rechten wereldwijd

Fontijne Holland is in het bezit van alle exclusieve eigendomsrechten (Intellectual Property) met betrekking tot deze wielenproductielijnen. Dientengevolge is Fontijne Holland het enige bedrijf ter wereld dat gerechtigd is om deze hoogwaardige productielijnen te fabriceren, te verkopen, er onderdelen voor te leveren, onderhoud uit te voeren en service te verlenen.


Historisch perspectief

Het voormalige moederbedrijf Fontijne begon in 1909 in Schiedam en verhuisde in 1954 naar Vlaardingen. Het vervaardigde onder meer machines voor de automobiel-, olie- en gasindustrie, platenpersen en voor de witgoed industrie. In 1964 startte Fontijne een vergaande samenwerking met de Amerikaanse onderneming Grotnes. Later zijn beide ondernemingen hun eigen weg gegaan, waarna in 2000 Fontijne Holland, Grotnes Metal forming Systems uiteindelijk heeft overgenomen. Het groeide uit van een lokaal productiebedrijf tot een internationaal georiënteerde marktspeler. De modernste technologieën werden toegepast op de wielenproductielijnen. En daarmee groeide dit onderdeel uit tot marktleider. Fontijne Holland is zeer positief gestemd over de toekomst en zal zich inspannen om de marktleiderspositie verder uit te bouwen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date