Categorieën

Service

Bert Blase blijft waarnemend burgemeester

Bert Blase blijft waarnemend burgemeester
Politiek

Bert Blase blijft waarnemend burgemeester

  • Redactie
  • 10-07-2015
  • Politiek
Bert Blase blijft waarnemend burgemeester

VLAARDINGEN - Bert Blase blijft waarnemend burgemeester van Vlaardingen. Dit is de uitkomst van overleg tussen de fractievoorzitters uit de gemeenteraad, Commissaris van de Koning Jaap Smit en Bert Blase zelf. De start van een procedure die moet leiden tot een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester in Vlaardingen wordt uitgesteld tot begin 2016. 

De Commissaris van de Koning en een afvaardiging van de fractievoorzitters zijn in een goed gesprek tot de conclusie gekomen dat op het gebied van de decentralisaties – de overdracht van taken van het Rijk naar de gemeente – en op het gebied van de samenwerking met de buurgemeenten onder leiding van Bert Blase belangrijke stappen zijn gezet. In het kader van de interne politieke verhoudingen zijn verbeterprocessen in gang gezet, met merkbare resultaten. Bert Blase krijgt hiervoor veel waardering en lof. In gezamenlijkheid is vastgesteld dat de opdracht van de waarnemend burgemeester nog niet is afgerond. 

Om deze reden wordt de vacature van burgemeester van Vlaardingen nog niet opengesteld. De komende maanden worden benut om te borgen wat is bereikt, ingezette ontwikkelingen te verbreden en de positie van de gemeenteraad verder te verstevigen. Een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester zal naar verwachting nog in 2016 aantreden.