Bevrijdingsdag Vlaardingen: wat is er te doen?

05-05-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Vanochtend valt er wat regen maar vanmiddag klaart het op en laat de zon zich af en toe zien. Met een graad of 10 à 11 is het frisser dan vorig jaar, maar er is genoeg te doen in Vlaardingen en vervelen is geen optie!

Rond de Krabbeplas het gebruikelijke programma, met een roofvogelshow, vliegerdemonstraties en, als het een beetje meezit met de wind, de parachutisten die vanmiddag gedropt zullen worden. U vindt het programma hier! . U kunt er ook de informatie over het ‘drie-generaties-concert’ vinden, dat vanavond plaatsvindt in de Grote kerk; er is uitgeweken naar binnen vanwege de weersomstandigheden.

In de stad is er op het Schoutplein het straatvoetbaltoernooi, georganiseerd door Minters en Vlaardingen in Beweging. Het is al bezig, en duurt nog tot een uur of 5 vanmiddag.

Niet vergeten: het is ook koopzondag! Vanaf een uur of 12.00 zijn er al veel winkels open, maar helemaal zeker ben je vanaf 13.00 uur. Vergeet even dat er wel wat panden leeg staan en denk aan al die ondernemers die er nog wel zijn en met hun winkels er het beste van maken. Moederdagcadeautjes, een nieuw paar sneakers, de dagelijkse boodschappen, sieraden, boeken en nog meer vindt u nog steeds in het centrum.

Voor wie historie wil ervaren zijn er natuurlijk het Museum Vlaardingen, geopend van 12-17 uur en het Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 dat van 14-16 uur de deuren opent. Daar is ook de documentaire te zien over verzetsman van het eerste uur, Ary Kop die afgelopen week bij RTL te zien was.

Het solowerk krijgt nog voldoende aandacht, maar frontman Corvin Keurhorst heeft vandaag de band CC Grand weer bij elkaar en ‘ergens tussen 3 en half 4’ (aldus één van de bandleden) treedt deze band op in eetcafé d’ Oude Stoep aan de Smalle Havenstraat 5. Voor wie nog meer muziek wil horen is er in Prikkewater het Bevrijdingsfestival vanaf 13 uur. Daarover vindt u de informatie hier!

Om 14 uur kunt u nog aansluiten bij de Stadswandeling langs de plek waar vroeger de werven lagen in de stad. U vindt de informatie erover hier
Tenslotte is er natuurlijk nog een prima filmaanbod in de bioscoop van Vue Vlaardingen, met onder meer de vierde (en laatste?) Avengers film: Endgame. Vue heeft een actie waarbij veel toegangskaartjes maar €5 kosten, dus voor een 'prikkie' zit je prima. Informatie over het filmaanbod vind je hier!
 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date