Categorieën

Service

Bewoners boos over heropening café Emaus

Bewoners boos over heropening café Emaus
Nieuws

Bewoners boos over heropening café Emaus

  • Redactie
  • 14-02-2019
  • Nieuws
Bewoners boos over heropening café Emaus
VLAARDINGEN – Op 23 maart mag café De Gouden Leeuw aan het Emaus haar deuren weer openen. Het café heeft dan een sluiting van drie maanden ‘uitgezeten’ vanwege de vondst van wapens. De omwonenden zijn boos dat dit ‘zomaar mag’ en vinden dat burgemeester Jetten wel erg gemakkelijk hun bezwaren terzijde lijkt te schuiven. En ook het eerdere vonnis van de rechtbank bij een kort geding dat zij vorig jaar aangespannen hadden.

Met de verstrekking van de exploitatievergunning aan café De Gouden Leeuw aan het Emaus in 2017 was in eerste instantie niks mis, maar de gemeente heeft grote steken laten vallen toen omwonenden bezwaar maakten over een aantal zaken. De gemeente had meer en beter op deze bezwaren moeten reageren en onderzoek moeten doen. Dat is zo’n beetje het vonnis  van de rechter in de uitspraak van het kort geding dat omwonenden tegen de gemeente hadden aangespannen. Na heropening van De Gouden Leeuw in maart zal er alsnog onderzoek worden gedaan naar overlast en parkeerdruk, volgens een brief die omwonenden inmiddels hebben gehad. Eerder heeft geen zin, want tot 23 maart komt er niemand in het café.

In een antwoord schrijven de bewoners dat ze met verbazing kennis hebben genomen van de brief. ,,U bagatelliseert de uitspraak van de rechtbank’’, aldus de bewoners. ,,Wij kunnen en willen niet instemmen met uitstel van een nieuw besluit omdat er eerst parkeeronderzoek moet worden gedaan. Het is voor omwonenden onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat u voorzetting van een café waar wapens zijn gevonden, midden in een woonwijk en naast een school waar kinderen vanaf 0-jaar gebracht worden en verblijven, overweegt. Wij zullen ons verzetten tegen uw voornemen om onze gezinnen (en ouders die met hun allerkleinsten die achtergelegen school, langs dit café, moeten bereiken) in gevaar brengen ten faveure van een door u nodig geacht parkeeronderzoek.’’

De gemeente moet nu dus nog uitzoeken of en hoe de woon-en leefsituatie (negatief) wordt beïnvloed, maar moet daarvoor De Gouden Leeuw wel openen. En dat willen de bewoners weer niet, want het gaat hier volgens hen om ‘horeca met wapens’ waarlangs ouders hun kinderen naar school moeten brengen (IKC Jan Ligthart). Dat daar misschien nog wat op af valt te dingen is iets waarop de gemeente moet ingaan. Eerder werd er gesproken over (een) gevonden steekwapen(s), maar van welke aard (Zwitsers zakmes?) is onduidelijk. En de ingang aan het Emaus richting de Jan Ligthart ligt ook weer niet ‘pal naast’ het café.