Bewoners nemen dierenweide Westwijk over

07-07-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het beheer van de dierenweide aan de Marnixlaan was lange tijd in handen van de gemeente Vlaardingen maar door bezuinigingen dreigde de dierenweide te moeten verdwijnen.  Als gevolg van goed overleg met de gemeente en de bewoners van de Westwijk lopen er inmiddels weer dieren in de dierenweide Marnixplantsoen. Een aantal wijkbewoners hebben hun krachten gebundeld en is er een stichting gestart: Stichting Dierenweide Marnixplantsoen.

Op maandag 6 juli werd Dierenweide Marnixplantsoen overgedragen aan de stichting en heropend door wethouder Ruud van Harten. Daarbij werd een oud geel bord verwijderd waarop de afwezigheid van de dieren door bezuinigingen werd verklaard. Een nieuw bord kwam vervolgens erachter tevoorschijn met daarop “Dierenweide Marnixplantsoen”. Na deze onthulling werd door wethouder Van Harten en Bart Richters, voorzitter van de stichting de noodzakelijke handtekeningen gezet en getoost. Na de dierenweide bij het Hof is door bewonersinitiatieven ook hier redding gekomen. Inmiddels is een soortgelijk initiatief ook in de Holywijk gestart. Naar verwachting zal later dit jaar een soortgelijke stichting Kinderboerderij Holywood gaan beheren. Uit verschillende bronnen is gemeld dat de benaming dan Stadsboerderij Holywood gehanteerd zal worden.

De Stichting Dierenweide Marnixplantsoen is natuurlijk blij met nieuwe vrijwilligers en donateurs. Meer informatie hier  Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date