Bijzondere aanvullingen op het Wildauboek

10-11-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In september verscheen het boek ‘Barak 88’ over Dwangarbeid tijdens de WO2. In het Duitse Wildau ten zuidoosten van Berlijn werkten in de oorlogsjaren ruim veertig Vlaardingers, zo is in het boek te lezen. Na het verschijnen van ‘Barak 88’ zijn weer nieuwe foto’s en een herinnering beschikbaar gekomen. Het aantal Vlaardingse mannen dat daar werkte, gaat nu al richting vijftig. Op de website www.hvv-vlaardingen.nl van de Historische Vereniging Vlaardingen (HV) is nu een speciale pagina Wildauboek opgenomen, waarop de nieuwe aanvullingen staan.

Bijzonder is, dat er ook vanuit de gemeente Wildau belangstelling is voor het boek. Van deze groep dwangarbeiders was daar nauwelijks iets bekend. Zo wordt met dit boek vanuit Vlaardingen een bijdrage geleverd aan de geschiedenis van het Duitse Wildau. Het boek, rijk geïllustreerd, is verkrijgbaar bij boekhandel Pontier en bij de Historische Vereniging. De prijs is € 15,99.

Op de nieuw verkregen foto voor Barak nr. 90, staat in het midden de Vlaardinger Teun van der Linden en links gehurkt Reijer van der Hoek. Herkent u misschien familieleden of heeft u nieuwe of aanvullende informatie op het boek, de auteur ziet het graag tegemoet op info@hvv-vlaardingen.nl.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date