Bomenkap Kraaiennest voorlopig van de baan

19-05-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/MIDDEN DELFLAND - De kap van alle ruim 200 populieren in recreatiegebied het Kraaiennest in Maasland door Staatsbosbeheer gaat voorlopg niet door. De Bomenstichting, de Midden-Delfland Vereniging en KNNV Delfland zijn prettig verrast over dit supersnelle besluit van de rechtbank. Er start nu overleg om te kijken of de organisaties er met Staatsbosbeheer en de gemeente Midden-Delfland uit kunnen komen. 

 

Overleg

,,We hebben een aantal weken de tijd voor dat overleg. Komen we er niet uit dan behandelt de rechtbank ons verzoek voor een voorlopige voorziening. Zolang de zaak onder de rechter is, kan in elk geval niet worden gekapt, zo verluidt het'', aldus Heleen Paalvast, bestuurslid van de Midden-Delfland Vereniging. 

Staatsbosbeheer wilde eind mei beginnen met het omzagen van de bomen. De drie organisaties dienden een bezwaarschrift in en omdat dat geen opschortende werking heeft in combinatie met een verzoek om een voorlopige voorziening bij de rechtbank. Dat verzoek is nu toegewezen hangende het overleg.
 

Herplant

De reden om in het geweer te komen is dat de drie organisaties helemaal niet gekend zijn in de bomenkap en dat er geen plan van aanpak voor herplant ligt. Volgens de afgegeven vergunning mag zo’n plan later worden afgegeven. Dat betekent echter dat partijen nu geen bezwaar kunnen maken tegen de keuzes die later worden bedacht door Staatsbosbeheer. De werkzaamheden zouden bovendien middenin het broedseizoen plaatsvinden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date