Brokkenpiloten in Vlaardingen

10-12-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – De tijd dat de poller op de hoek van de Dayer en de Westhavenkade wekelijks auto’s molesteerde ligt alweer achter ons. Ondertussen gaan er wel een paar keer per maand auto’s in volle vaart van de Maassluissedijk af. Waarschijnlijk speelt een te hoge snelheid, al of niet in combinatie met het gebruik van een smartphone, een grote rol.

In de stad zelf is het beeld van de stadsomroeper ook alweer een aantal malen omver gereden. Toen deze in de oude situatie nog op een sokkel stond gebeurde dit nooit, Maar ja, de architect van de nieuwe bestrating in het gebied besliste nu eenmaal anders: hij moest met beide benen op de grond.

Een relatief nieuw fenomeen is het ‘paaltje omver rijden’  op de Hoogstraat. Vandaag werd er weer eentje terug geplaatst, ter hoogte van de Italiaanse IJssalon Melbalino, waar kort ervoor nog een bromfiets tegenaan was ‘geknald’. Het was de laatste tijd al een keer of vijf gebeurd en meestal door autoverkeer ’s avonds laat of ’s nachts. Er is ook niet heel veel druk voor nodig om zo’n paaltje omver te krijgen, want ze zijn bevestigd met messing bouten, en da’s minder stevig dan sommige alternatieven.

De gemeentelijke herstellers van het paaltje vertelden erbij dat ze het ook met stalen bouten hadden kunnen bevestigen. ,,Maar dan rij je je auto aan gort’’, was het begeleidende commentaar. Vlaardingen: een stad van brokkenpiloten ?Gerelateerd