Buizengat: waterpret of overlast? U reageerde massaal!

01-07-2020 Nieuws Redactie

Fotografie: Frits Nolet

VLAARDINGEN – Afgelopen zondag schreven we over de jongeren aan het Buizengat die er met het mooie weer van afgelopen week genoten. Van het zwemmen in het water, het chillen en ook gewoon met elkaar omgaan. Daar werd massaal op gereageerd, zowel door omwonenden die er geen moeite mee hadden als door buren die zich er wel aan ergerden dat het veel lawaai en rommel opleverde. Het leverde in ieder geval geen eenduidige mening op van omwonenden; die dachten daar verschillend over.

,,Huidige bewoners hebben er ooit voor gekozen om hun kostbare woning, al dan niet gecombineerd met hun zakelijke activiteiten voor een rustige omgeving’’, luidde een reactie. ,,De laatste dagen is dit omgetoverd tot een woning direct aan een recreatieplas waarbij de geluiden al snel oplopen tot wel zo’n 85 decibel (vergelijkbaar met een cirkelzaag of langsrijdende vrachtwagen).’’

Dat was voor die bewoner dus lastig werken maar weer een ander zei daarover: ,,Klagers zullen altijd de media opzoeken maar positievelingen genieten en daar ligt het verschil. Wij wonen in het centrum voor de levendigheid om ons heen, en ja daar hoort nou eenmaal af en toe flink geluid bij. Als je dat zat wordt ga je verhuizen, maar leg je niet het probleem bij een ander.’’

Al met al hebben duizenden mensen het bericht gelezen, waren er tientallen reacties op social media en via de mail en discussieerden er veel bewoners met elkaar over. Er waren ook vraagtekens bij het springen van de nabije sluis en het zwemmen bij bruggen. Daarvan weten we dat het eerste verboden is, dat de scheepvaart niet belemmerd mag worden en dat je minimaal 25 meter afstand moet houden van bruggen en sluizen. Het negeren ervan leidt soms tot behoorlijk gevaarlijke situaties. Daar wordt weliswaar op gecontroleerd maar zowel Toezicht & Handhaving als de politie kan er natuurlijk niet permanent naast gaan staan om te handhaven.

Tenslotte: wie op warme dagen verkoeling zoekt kan in Vlaardingen momenteel niet op veel plekken terecht. In de Krabbeplas zit weer blauwalg, op de Vaart kun je op de meeste plekken lastig de kant op en af, de Nieuwe Maas is feitelijk ongeschikt en een buitenzwembad hebben we niet echt meer, op een heel klein stukje Kulk na. Het Buizengat is nu voor jongeren een redelijk alternatief. Daar staan echter inmiddels ook meer woningen en soms gaat dat moeilijk samen.

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date