Bungalowbouw: boetekleed voor wethouder

12-05-2017 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

De toekomstige bungalows: een ontwerp van De Vilder en Zonneveld architecten

VLAARDINGEN – De plannen voor de grondverkoop  aan het Muskuskruid en de toekomstige bouw van vijf bungalows erop stuit op veel verzet bij omwonenden. Pepijn van Collenburg is één van hen en gisteravond sprak hij voorafgaand aan een commissievergadering de raad hierover toe. Van Collenburg had ter ondersteuning van zijn betoog een pakket met meer dan 500 handtekeningen meegebracht van bewoners die hiermee hun steunbetuiging uitspraken voor behoud van het bij veel kinderen populaire speelveld dat nu nog op de ‘bouwgrond’ ligt.

Het hele proces wekte, niet alleen bij bewoners maar ook bij raadsleden van verschillende partijen, op zijn zachts gezegd ‘verbazing’ op; in een besloten deel van de raadscommissie zouden de raadsleden ‘wensen en bedenkingen’ (voors en tegens) mogen uitspreken over het voornemen van het college om het stuk grond te verkopen, waarna op 23 mei in een raadsvergadering een officieel besluit zou vallen. Pas op 24 mei, dus na de besluitvorming, zouden de omwonenden van het gebied op een informatieavond uitleg krijgen over de plannen en hun bezwaren kunnen uiten. Het bestemmingsplan voor het gebied, een groene zone, moet nog gewijzigd worden, maar de potentiële kopers hebben ongetwijfeld een ontbindende voorwaarde bedongen waar het gaat om het koopcontract: de koop gaat niet door als er niet gebouwd kan of mag worden.

Het verdient allemaal niet de schoonheidsprijs, en tot dat inzicht kwamen verantwoordelijk wethouders Hans Versluijs (woningbouw) en Arnout Hoekstra (grondzaken) gisteravond ook. Versluijs noemde de hele gang van zaken ‘niet goed bedacht’ en trok publiekelijk het boetekleed aan. Hij stelde op basis van zijn eigen conclusies daarop dan ook voor om het agendapunt te schrappen en voordat de raad erover zou vergaderen eerst de bijeenkomst met de omwonenden te beleggen. De aanwezige raadsleden stemden hier vervolgens unaniem mee in. Of dit uitstel uiteindelijk zal leiden tot afstel is nog niet zeker.Gerelateerd