Burendag in de Westwijk

11-09-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met de mensen in jouw buurt. Een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij mensen iets goeds kunnen doen voor elkaar en hun buurt. De bewoners van de Westwijk organiseren dit jaar op 26 september van 11 uur tot 14 uur Burendag op het veld naast de dierenweide in het Marnixplantsoen.

In de gezellige tenten schenken wordt koffie en thee geschonken met wat lekkers erbij en voor de kinderen is er limonade. Er zijn verschillende tafels waarop organisaties zoals de Kinderkledingbank, het Repair Café en de Dierenweide zich presenteren, maar ook particulieren en organisaties kunnen zich voor een tafel aanmelden bij westopzijnbest@gmail.com

Er is van alles te doen: kinderen mogen rijden op een paard, er is een quiz met leuke prijzen voor verschillende leeftijdsgroepen, je kunt een ‘ranjakoe’ melken en de echte stoere mannen en vrouwen kunnen 'spijkerbroek hangen'. Ook kun je je verkleden als boer of boerin en hier met je eigen toestel een foto van maken.

Bij goed weer wordt het hok in de dierenweide geverfd en daar mag je natuurlijk bij helpen. Helpen op de dierenweide kan ook: er zijn allerlei klusjes zoals het schoonmaken van de weide, pony borstelen en de dieren aaien. Maar eigenlijk gaat het vooral om ontmoeten en samen iets goeds te doen voor elkaar en de buurt. De organisatie hoopt dan ook zoveel mogelijk buurtbewoners op die dag te verwelkomen.
Burendag in de Westwijk wordt georganiseerd door Stichting Dierenweide, Minters, de Kledingbank Komt wel Goed, Wijkvereniging Leefbaarheid West op zijn Best, het Oranjefonds en de Gemeente Vlaardingen.


Gerelateerd