Burendag stevent af op recordaantal aanmeldingen

04-08-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren Burendag jaarlijks op de vierde zaterdag van september, die dit jaar op 23 september valt. Burendag is door de organisatoren in het leven geroepen om buren dichter bij elkaar te brengen. De dag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Jaarlijks komen mensen in duizenden buurten bijeen om met elkaar iets voor de buurt te doen. Ze knappen bijvoorbeeld de straat op, leggen een buurtmoestuin aan of timmeren onder het genot van een kop koffie samen een picknicktafel in elkaar.

Ook in Vlaardingen zijn er verschillende burendagactiviteiten. In de Callenburgstraat gaan ze de boel opfleuren door het plaatsen van een kunstwerk. Daarnaast zijn er activiteiten van 11 uur tot 16 uur. Jong en oud ontmoeten elkaar die dag ook in de Koningstraat van 10 uur tot 22 uur met allerlei activiteiten. Voor het volledige overzicht in Vlaardingen kun je hier! klikken.

Het aantal aanmeldingen voor Burendag stevent af op een nieuw record. Voor de twaalfde editie zijn in het hele land al bijna 4450 activiteiten aangemeld, ruim 1000 meer dan vorig jaar om deze tijd. In Zuid-Holland staat de teller nu op 713 deelnemende buurten. Inschrijven en een financiële bijdrage tot 400 euro aanvragen kan nog altijd via www.burendag.nl   Met nog ruim anderhalve maand te gaan ziet het ernaar uit dat het record van 2016 (ruim 4600 deelnemende buurten in heel Nederland) verbroken gaat worden. 

 Gerelateerd