Categorieën

Service

Burgemeester draagt scheepsbel over aan Marine

Burgemeester draagt scheepsbel over aan Marine
Nieuws

Burgemeester draagt scheepsbel over aan Marine

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 04-06-2015
  • Nieuws
Burgemeester draagt scheepsbel over aan Marine

VLAARDINGEN – Vanmiddag om drie uur meerde het Nederlandse mijnenbestrijdingsvaartuig Zr.Ms. Vlaardingen af aan de Maasboulevard, ter hoogte van het Chinese restaurant. Eerder was een deel van het college, inclusief burgemeester Bert Blase ‘aangemonsterd’  en had een vaartocht naar Hoek van Holland en terug gemaakt.

Het schip is vijftien maanden in onderhoud geweest en in die periode is de scheepsbel in bewaring gegeven bij het college van B&W. Tijdens een officiële ceremonie droeg burgemeester Bert Blase de scheepsbel weer over aan de Commandant van Zr.Ms. Vlaardingen. Hij benadrukte daarbij de band tussen de militaire maatschappij en de burgermaatschappij en tussen de stad Vlaardingen en (de bemanning van) de Zr. Ms. Vlaardingen in het bijzonder.

Hieraan voorafgaand werd ook een medewerker van de marine, een zogeheten ‘stoker’  geëerd; hij had in februari jongstleden bij een ziekenhuisbezoek een oudere dame het leven gered die neergevallen was. De jonge stoker is toen direct begonnen met reanimeren, voordat personeel van de intensive care ter plekke was. Voor deze ‘loffelijke’ daad buiten dienst kreeg hij een speciaal koord dat de Koninklijke Marine voor dergelijke situaties in het leven geroepen heeft. Bij deze ceremonie was ook zijn familie aanwezig, voor deze held overigens een aangename verrassing.

De Zr.Ms. Vlaardingen ligt van 4 tot en met 6 juni in Vlaardingen. Op vrijdag 5 juni is het schip van 14.00 tot 17.00 uur ‘open’ voor publiek.