Categorieën

Service

Burgemeester Jetten: 'Geen wielklem in Vlaardingen'

Burgemeester Jetten: 'Geen wielklem in Vlaardingen'
Nieuws

Burgemeester Jetten: 'Geen wielklem in Vlaardingen'

  • Redactie
  • 16-03-2018
  • Nieuws
Burgemeester Jetten: 'Geen wielklem in Vlaardingen'
VLAARDINGEN - Voor de tweede keer dit jaar stelde ONS.Vlaardingen vragen over asociaal parkeren door Oost-Europeanen in Vlaardingen. Zij nemen het niet zo nauw met de regels en komen daar nog mee weg ook. Nederland heeft geen regeling met de landen van herkomst voor wat betreft het incasseren van verkeersboetes. En de asoparkeerders weten dus dat ze een bon onder de ruitenwisser lachend kunnen 'incasseren'. Een doorn in het oog van veel Vlaardingers die hierin rechtsongelijkheid zien.

ONS.Vlaardingen vertaalde deze onvrede dus opnieuw naar een aantal vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Zet een wielklem of sleep die auto's gewoon weg, dan moeten ze wel betalen, zo meent ONS. De antwoorden op de vregen kwamen eerder deze week maar stemmen allerminst tot tevredenheid. ,,Nee, het college wil geen wielklem gaan inzetten en ja, er is in Vlaardingen een wegsleepregeling van kracht. Waarom dit middel dan niet wordt gebruikt blijft onduidelijk.

,,Weken lang wachten op antwoord op een paar simpele vragen, om vandaag afgescheept te worden met een minachtende tekst die het predikaat ‘antwoord’ niet verdient'', fulmineert ONS-raadslid Ron Boers op facebook. ,,Totale onwil van onze burgemeester om op een fatsoenlijke en effectieve wijze in te gaan op een probleem waar bewoners terecht al heel lang over klagen.''

Tijd voor een niueuwe set vragen wellicht maar of dat zo kort voor de verkiezingen zin heeft is zeer de vraag.