Burgemeester neemt vitrine Museum in gebruik

09-03-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vanmiddag heeft burgemeester Annemiek Jetten de nieuwe aanwinstenvitrine van het Museum Vlaardingen in gebruik genomen. Als ‘officiële’  handeling plaatste ze een door haar geselecteerd museumstuk, een tegel uit 1947 met een afbeelding van het Vlaardingse stadhuis. ,,Deze tegel symboliseert het positieve gevoel vlak na de oorlog en de start van het herstel van de stad Vlaardingen’’, lichtte zij haar keuze toe. Op de tegel staat naast een afbeelding van het Stadhuis, een visnet en ton met haring, een boer, een fabriek en een scheepswerf. De tekst luidt: Aangeboden door het Gemeentebestuur van Vlaardingen.

Annemiek Jetten was op werkbezoek in het museum op uitnodiging van de directie en de Raad van Toezicht. Zij kreeg een rondleiding en toelichting op de missie en toekomst van het museum. Daarna maakte ze kennis met de vrijwilligers die het museum in stand houden.

De aanwinstenvitrine wordt gebruikt voor het exposeren van recente aanwinsten van Museum Vlaardingen. De inhoud van de vitrine wordt regelmatig vernieuwd.

Momenteel is er in het museum ook een tentoonstelling in het kader van de Geuzenmaand.Gerelateerd