Burgemeester ontvangt jubilerende echtparen

24-11-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdagmiddag 22 november was er in het stadhuis voor de tweede keer dit jaar een feestje voor Vlaardingse echtparen die dit jaar een bijzonder huwelijksjubileum vierden. Burgemeester Annemiek Jetten verwelkomde de gasten.

Sinds 2016 organiseert de gemeente jaarlijks een feest voor echtparen die vieren dat ze 60 of 65 jaar getrouwd zijn. Echtparen die zo’n bijzonder huwelijksjubileum bereiken, kunnen kiezen voor een felicitatiebezoek thuis van de (loco)burgemeester of voor een uitnodiging voor het feest. Deze keer kozen maar liefst vijftien echtparen voor het feest. Negen echtparen waren 60 jaar gehuwd en zes echtparen zelfs vijfenzestig jaar.

Na de ontvangst door burgemeester Annemiek Jetten sneed zij de bruidstaart aan. Tijdens een drankje en een hapje schetste stadsarchivaris Harm Jan Luth daarna een beeld van het dagelijks leven in de jaren ’50 van de vorige eeuw, de tijd waarin de echtparen elkaar het ‘jawoord’ gaven. De middag werd muzikaal ondersteund door het Vlaardingse trio Lulu Swing.Gerelateerd