Burgemeester opent Fysiotherapie Het Weeshuis

13-06-2014 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Bas Eenhoorn is niet echt een man van lintjes knippen. Op vrijdag 13 juni maakte hij echter een uitzondering voor Fysiotherapie Het Weeshuis aan de Westhavenkade. Niet zo bijzonder als het lijkt, immers Eenhoorn was tot drie jaar geleden bestuursvoorzitter van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Fysiotherapie Het Weeshuis bestond al langer maar verhuisde wegens plaatsgebrek onlangs van de ruimte in het voormalige Weeshuis in het centrum naar de plek waar tot 2014 de VVV en de ANWB samen hokten. Volgend op de verhuizing is ook het aantal aanwezige specialismen bij Het Weeshuis uitgebreid. Zo is er onder meer kinderfysiotherapie, haptonomie en manuele therapie mogelijk.

Bas Eenhoorn noemde fysiotherapie in zijn openingsspeech onmisbaar en keek daarbij richting de ook aanwezige wethouder Ruud de Vries van Economische Zaken: ,,Dankzij fysiotherapie is de rug van de wethouder weer sterk en dat merken we in het college’’. Dit leek een knipoog richting de perikelen rondom de koopzondagen. De Vries liep hier bij de oppositie, een deel van de eigen coalitie en de ondernemers een ‘blauwtje’ en moet nu een oplossing zoeken voor de patstelling die ontstaan is. Aanstaande maandag spreekt hij er met de verenigingen van ondernemers over, voorafgaand aan de haringparty van IKV Ondernemend Vlaardingen.

Na de speech knipte Bas Eenhoorn symbolisch een lint door en konden de vele toegestroomde vrienden, kennissen en relaties de praktijk bewonderen en de medewerkers feliciteren. Shantykoor de Vlaardingse Muiters zorgde voor de muzikale omlijsting, treffend gezien de plek van de praktijk aan de haven.Gerelateerd