Burgemeester zoekt huis

17-01-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Ze is alweer een week aan het werk, burgemeester Annemiek Jetten, maar woont hier nog niet. De gemeente Vlaardingen heeft geen ambtswoning voor burgemeesters, dus zal Jetten zelf op zoek moeten naar een ‘passende’ woning. Om haar hiervoor de gelegenheid te geven moet er wel een ontheffing van de verhuisplicht worden gegeven. Een burgemeester moet immers wettelijk verplicht wonen in de stad die bestuurd wordt.

Vandaag heeft het college de gemeenteraad een voorstel gedaan die ontheffing voor de duur van een jaar te verlenen. Ondertekend door de burgemeester zelf weliswaar, maar een probleem is dat niet. Waarschijnlijk zal dit voorstel in de eerstvolgende raadsvergadering op 26 januari behandeld worden. Tot het huis gevonden is heeft Jetten wel recht op een vergoeding voor woon- werkverkeer en voor logies als ‘de agenda’ daarom vraagt.

Wij zijn alvast wat gaan zoeken op www.funda.nl  en kwamen wel wat aardige alternatieven tegen. Aan de Burgemeester Luijerinksingel staat dit mooie huis  met maar liefst vier woonlagen. Het is dan wel met z'n vieren onder één kap. Een alleraardigste woning in het Centrum troffen we aan op de Westhavenkade  , da’s lekker dicht bij het werk ! Een laatste suggestie, een geheel vrijstaande woning, vonden we aan de Schiedamseweg  . Vlakbij het Emmaplein waar oud-burgemeester Tjerk Bruinsma woonde. Een goede burgemeestersomgeving dus !

Gerelateerd