Categorieën

Service

Buurtgenoten koken voor elkaar

Buurtgenoten koken voor elkaar
Nieuws

Buurtgenoten koken voor elkaar

  • Redactie
  • 13-07-2015
  • Nieuws
Buurtgenoten koken voor elkaar
VLAARDINGEN - Wanneer mensen zorg of ondersteuning nodig hebben, schieten steeds vaker familieleden, vrijwilligers of buurtgenoten te hulp. Thuisafgehaald speelt op deze omslag in met Bijzonder Thuisafgehaald in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Zij verbinden kokende buurtgenoten aan mensen met een bijzondere behoefte rond de avondmaaltijd. Het project wordt in deze regio mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam, Vlaardingen e.o. Dus heeft u moeite met koken, omdat u bijvoorbeeld al op leeftijd bent, een beperking heeft of ziek bent? Dan kookt een thuiskok uit de buurt graag voor u!

Verbinden aan een kokende buurtgenoot

Bijzonder Thuisafgehaald koppelt mensen die soms wat moeite hebben met koken aan thuiskoks die juist dol zijn op koken. U kunt dan op regelmatige basis een verse en gezonde maaltijd eten van een thuiskok in de buurt, bijvoorbeeld 1 of 2 vaste dagen in de week. Als u slecht ter been bent, vraagt Thuisafgehaald of de thuiskok het eten langs kan brengen. Zo kunt u thuis genieten van het gerecht en leert u mensen kennen in de buurt. Er zijn al veel mooie matches ontstaan tussen buurtgenoten.

Een mooi voorbeeld is mevrouw Bos van 82 jaar. Ze had weinig energie om nog te koken voor haar en haar man. Via de organisatie werd zij gekoppeld aan thuiskok Willem. Mevrouw Bos is dolgelukkig met hem. Ze zegt: "Ik droomde al jaren dat buurtgenoten voor ons zouden koken, maar ik wist niet hoe dat te regelen. Dit is als een droom die uitkomt."

Fonds Schiedam, Vlaardingen e.o. wil graag meer mensen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis helpen bij dit soort vragen en levert daarom een bijdrage aan Bijzonder Thuisafgehaald. Heeft u moeite met koken en zou u het heerlijk vinden als iemand anders een verse maaltijd voor u maakt? Geef u dan op via Thuisafgehaald Dan gaan zij op zoek naar een kok in de buurt! U kunt ook bellen met 06- 83447197 of mailen naar [email protected] . Inschrijven is vrijblijvend en kosteloos. Voor de maaltijden betaalt u een vergoeding aan de thuiskok.Of bent u - net als Willem - bereid om voor iemand te koken? Mail dan naar [email protected] ! Bijzonder Thuisafgehaald in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis wordt gesteund door het Fonds Schiedam, Vlaardingen e.o., VSBfonds en SKAN Fonds.