Buurtlunch VOP wordt "Meet & Greet"

12-10-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Meet & Greet is de nieuwe naam van de buurtlunch die vorig jaar een succesvol effect heeft gehad bij de bewoners van de VOP-wijk. De buurtlunch had een verbindende rol in de wijk en functioneerde als een plaats waar informatie, van zowel bewoners onderling als plannen van de lokale overheid over de wijk, gedeeld werd aan hen die makkelijk en moeilijk te bereiken zijn.

De Meet & Greet zal inhoudelijk meer gericht zijn op het delen van informatie en het stimuleren tot buurtbinding. Er zal meer aandacht zijn voor nationale feestdagen en gemeentelijke initiatieven. In de Meet & Greet zal er nu ook meer plaats worden gemaakt voor het presenteren van zorg- en veiligheidsinstanties. Divers organisaties (ook gemeentelijke), initiatieven en instanties krijgen de ruimte om uit te leggen wat hun werkzaamheden zijn. Tijdens de Meet & Greet wordt er ter plekke ruimte gemaakt voor een eigen kraam of informatiepunt.

De buurtlunches werden altijd op een woensdag gepland, maar dit zal tijdens de Meet & Greet anders worden. De Meet & Greet zal plaatsvinden op de laatste woensdagmiddag van de maand en elk kwartaal op een zaterdag om ook werkenden te bedienen.

Op woensdag 25 oktober is er in het nieuwe Resto Van Lopik, onderdeel van Super(markt) Van Lopik aan de Vetteoordskade, een openingsdiner aansluitend op de Meet & Greet. Dit is onderdeel van een groot dagprogramma, waarin Vlaardingen Werkt! samenwerkt met het Museum Vlaardingen, het wijkteam van de VOP-wijk en Minters.


Het programma op 25 oktober ziet er als volgt uit:


14:30 - 16:30 Meet & Greet VOP-wijk in museum Vlaardingen, inclusief rondleidingen in het museum met professionele gidsen

17:00 Officiële opening van Resto van Lopik door Ruud van Harten, de wijkwethouder van de VOP-wijk (Inloop vanaf 16:30)

17:15 - 20:00 3-gangen openingsdiner in Resto van Lopik, met tussen de gerechten door diverse optredens en presentaties.

Wil jij ook 1 (of 2 met partner) van de gelukkige 100 zijn en genieten van de smaken die de all-round keukenvan Resto Van Lopik te bieden heeft? Meld je aan door het inleveren van een ingevulde flyer. Deze is verkrijgbaar in Super van Lopik! Meld je aan en smul mee!
De VOP-wijk Meet & Greet is gratis, en opgeven kan op het zelfde formulier.

Gerelateerd