Campagne Welkom Vluchtelingen Vlaardingen

26-09-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Dinsdag 29 september om 14.00 uur opent Cees Oosterom, wethouder van onder andere sociale zaken, de Welkom Winkel in de Hoogstraat 216.

De welkomwinkel is een van de actiepunten in een brede campagne om de eerste opvang en integratie van vluchtelingen in Vlaardingen mogelijk te maken. Initiatiefnemer van de campagne Welkom Vluchtelingen Vlaardingen is de gemeente Vlaardingen. Zij wordt daarbij breed ondersteund door een groot aantal Vlaardingse (vrijwilligers) organisaties. Coördinatiepunt van de Welkom-campagne is de coöperatie Vlaardingen Werkt die onder meer mensen met een WWB-uitkering inzet om alle activiteiten uit te voeren.

In de Welkom Winkel kunnen alle Vlaardingers huisraad inleveren waarmee woningen voor vluchtelingen ingericht kunnen worden. De Welkom Winkel is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en wordt bemenst met vrijwilligers en deelnemers van Vlaardingen Werkt. Tafels, stoelen, banken, bedden en beddengoed, gordijnen, koelkasten en keukenspullen, zoals borden en pannen... alles is welkom. Mits het in goede staat is.

De Welkom Winkel is ook bedoeld voor organisaties en Vlaardingse burgers die zelf activiteiten willen organiseren. Bijvoorbeeld een sponsorloop om geld in te zamelen, of ondersteuning aan taallessen willen bieden of vluchtelingen rond willen leiden in Vlaardingen. Alle ideeën zijn zeer welkom. Kom langs in de Welkom Winkel, vertel uw idee en gezamenlijk wordt er bekeken of en hoe dat idee ondersteund en uitgevoerd kan worden.

Andere activiteiten van de Welkom-campagne zijn:

  • Ophalen van spullen voor vluchtelingen
  • Inrichten en opknappen van woningen
  • Opslag van spullen
  • Beschikbaar stellen van fietsen en organiseren fietslessen

Voor meer informatie: Coöperatie Vlaardingen Werkt, email: Info@vlaardingenwerkt.nu of ga naar de website vlaardingenwerkt

telefoon:   06-28300236Gerelateerd