CDA: ‘Franciscus Vlietland niet verder uitkleden!’

15-01-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Na de Spoedeisende Hulp die tijdelijk dicht ging vanwege personeelstekort, wordt nu ook de kinderverpleegkunde verplaatst naar Rotterdam. Er wordt aangegeven dat er niet genoeg personeel om beide afdelingen open te houden. Het CDA verwacht dat de kraamafdeling zal volgen, want kraamzorg sluit nauw aan op de kinderafdeling. De verhuizing van de kraamzorg is ook al eerder aangekondigd, maar werd uitgesteld.

Raadslid Marnix Alderliesten van het CDA: ,,Het CDA betreurt dit want wij willen de zorg dichtbij houden en voor iedereen makkelijk bereikbaar. Franciscus locatie Rotterdam is voor Vlaardingers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer moeilijk te bereiken. Met de drukte op de A20 loop je bij noodsituaties onnodig risico. Het CDA had graag gezien dat Franciscus had gekozen om de kinderafdeling van Rotterdam naar Schiedam te verhuizen. Er zijn in Rotterdam meerdere ziekenhuizen, waaronder het Sophia Kinderziekenhuis. Het CDA wil in de waterweg regio een volwaardig ziekenhuis en geen grote buitenpoli.’’

Het CDA komt daarom met een petitie, waarmee de partij het Franciscus Gasthuis oproept de zorg op peil te houden in het Waterweg gebied. ,Franciscus Vlietland is genoeg uitgekleed!’’, aldus Marnix Alderliesten.

Die petitie kunt u hier vinden en tekenen: https://www.petities.com/volwaardig_ziekenhuis_in_schiedam

 Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date