Cheque voor Stichting Ambulance Wens

18-01-2017 Nieuws Redactie

Fotografie: Bert Meuer

VLAARDINGEN – Op 17 januari heeft Kees Veldboer namens de Stichting Ambulance Wens een cheque in ontvangst genomen van Hoogendoorn directeur Martin van Gogh. De 230 vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens gebruiken deze donatie om de laatste wens van niet mobiele, terminale patiënten te vervullen met eigen ambulances.

De Stichting Ambulance Wens is een landelijke organisatie die in 2007 is opgezet als aanvulling op de verzorging van terminale patiënten. Door laatste wensen van terminale patiënten te vervullen, probeert deze stichting de patiënt en zijn of haar omgeving levenskwaliteit te geven in die laatste periode voor het overlijden.

Kees Veldboer, directeur van Ambulance Wens: ,,Wij zijn enorm blij dat er binnen bedrijven dit soort initiatieven worden opgezet. Deze donaties maken het mogelijk om patiënten met een korte levensverwachting, onder begeleiding van professioneel ambulance personeel, hun laatste wens in vervulling te laten gaan’’.  Laatste wensen kunnen klein zijn, zoals een bezoek aan het strand, maar ook uitgebreidere wensen, zoals een boottocht of concert zijn mogelijk. ,,Het geeft zoveel voldoening om patiënten en hun omgeving weer te laten stralen, ondanks de verdrietige omstandigheden waarin zij zich bevinden’’, licht Veldboer toe.

Het personeelsbeleid van Hoogendoorn is erop gericht om de gezondheid van hun medewerkers, en die voor hun directe omgeving, te verbeteren. Martin van Gogh: ,,Als mantelzorgvriendelijk bedrijf bieden we onze medewerkers ruimte om zorgtaken met werk te combineren. Daarmee kunnen onze medewerkers betekenis bieden aan een hulpbehoevende naaste. Dit ligt in lijn met de missie van Stichting Ambulance Wens, waarbij naasten terminale patiënten rust en vreugde willen geven’’.  Medewerkers van Hoogendoorn kiezen jaarlijks via e-voting een goed doel voor de donatie van € 3500. 

Op de foto v.l.n.r. Kees Veldboer (Stiching Ambulance Wens), Martin van Gogh en Klaas Valstar (beiden Hoogendoorn).  Gerelateerd