Categorieën

Service

Chip wordt vervangen door Dip & Go

Chip wordt vervangen door Dip & Go
Nieuws

Chip wordt vervangen door Dip & Go

  • Redactie
  • 08-10-2014
  • Nieuws
Chip wordt vervangen door Dip & Go

Fotografie: Ron van Rossum

VLAARDINGEN - Het verdwijnen van de chipknip heeft ook gevolgen voor het betaald parkeren in Vlaardingen. Half oktober worden alle parkeerautomaten in Vlaardingen omgebouwd. Bij de omgebouwde apparaten kunt u niet meer met uw chipknip terecht, maar u kunt wel gebruik maken van een nieuwe betaaloptie: Dip & Go, dat is snel en veilig betalen zonder pincode. 

Dip & Go is een nieuwe manier van betalen waarbij u met uw betaalpas betaalt, zonder dat u uw pincode intoetst. In diverse gemeentes kunt u al op deze manier uw parkeerkaartje betalen en ook voor het betalen van tol op tolwegen wordt de methode toegepast. De betaling verloopt veel sneller en bovendien kan de pas hierbij niet geskimd worden en kunnen zakkenrollers uw pincode niet afkijken. Betaalt u liever met kleingeld? Het blijft gewoon mogelijk om met muntgeld te betalen bij de Vlaardingse parkeerautomaten. 

Automaat buiten werking tijdens de verbouwing
Wie vanaf 13 oktober  in het gebied voor betaald parkeren parkeert, loopt het risico dat de dichtstbijzijnde parkeerautomaat net op dat moment wordt omgebouwd. Dat betekent dat u uit moet wijken naar een andere parkeerautomaat in de buurt. Het omzetten van de automaat neemt ongeveer een uur in beslag. Na dat uur is de chipknipmogelijkheid van de automaat af en kunt u betalen met Dip & Go.