Collecteren en kleding inzamelen

03-08-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 3 augustus mag Stichting Varend Corso Westland collecteren in Vlaardingen. Daarna volgt een collectevrije periode die duurt tot en met 1 september.

Komt er toch iemand collecteren en vertrouw je het niet? Bel dan de politie via (0900) 8844. Een collectant moet zich altijd kunnen legitimeren met een legitimatiekaart waarop een stempel van het fonds of de instelling staat. Op de collectebus moet duidelijk staan van welk doel hij is.

 

 

Kleding voor het Rode Kruis

Voor augustus 2018 is door de gemeente wel weer een vergunning verleend aan het Rode Kruis voor het mogen houden van een huis-aan-huis kledinginzamelingsactie. De kleding mag ingezameld worden in heel Vlaardingen.

De gemeente wordt geadviseerd door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Deze instelling beoordeelt de charitatieve instellingen onder andere op bestuur, doelstelling, de activiteiten in het kader van deze doelstelling, fondsenwerving, bestedingsplan en de begroting.

Helaas komt het voor dat ook instellingen zonder vergunning van de gemeente een huis-aan-huis kledinginzameling houden. Dit gaat dan ten koste van de instellingen aan wie wel vergunning is verleend. In geval van twijfel kun je contact opnemen met de gemeente via (010) 248 4000.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date