Collecteweek Amnesty International

27-02-2017 Nieuws Redactie

,,Ik wil alle mensen die zich voor me hebben ingezet enorm bedanken. Dank dat jullie door bleven vechten. Blijf doorgaan met dit prachtige werk, het vechten voor anderen.’’

Yecenia Armenta uit Mexico zat vier jaar gevangen nadat ze, na vijftien uur lang gemarteld te zijn, een moord bekende die ze niet had begaan. Ze kwam vrij, mede nadat Amnesty International actie voor haar voerde.

 

Geef om vrijheid

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2017 voor de vijftiende keer een landelijke collecte. In Vlaardingen zullen van 5 tot en met 11 maart 2017 ruim 100 collectanten de straat op gaan. Het zou mooi zijn als de opbrengst van vorig jaar n.l. € 7.700 weer gehaald wordt. 

 

Missie Amnesty

Amnesty International wil een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert actie tegen die schendingen.

 

Waarom een collecte?

Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde voor de organisatie. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Voor Yecenia Armenta uit Mexico en voor talloze anderen.

Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date