Collecteweek Amnesty International

03-03-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2019 voor de zeventiende keer een landelijke collecte. In de gemeente Vlaardingen zullen van 11 tot 16 maart 2019 meer dan 100 collectanten de straat op gaan. Vorig jaar werd tijdens de collecte in onze gemeente een kleine € 6.000 opgehaald.


‘Ik ben er absoluut van overtuigd dat jullie brieven tot mijn vrijlating hebben geleid.’ 

Teodora del Carmen Vásquez uit El Salvador werd ten onrechte beschuldigd van abortus, wat in haar land ten strengste verboden is. Amnesty voerde intensief actie voor haar vrijlating en in 2018 werd ze na 10 jaar weer met haar gezin herenigd.Missie Amnesty

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert daar actie tegen.

 

Waarom een collecte?

Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde voor de organisatie. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Voor Teodora del Carmen Vásquez en voor vele anderen. 

In Vlaardingen vragen we samen met veel andere organisatie een jaarlang aandacht voor 70 jaar mensenrechten met als thema: “Mensenrechten………die vier je”. Elke 10e van de maand, zal ervoor een andere mensenrechtenschending een maandlang actie gevoerd worden.

U kunt dit jaar niet om ons heen. Laat de collectant niet tevergeefs bij u aankloppen, ook als dit tijdens uw maaltijd is.Gerelateerd