Categorieën

Service

College zet motorclub de voet dwars

College zet motorclub de voet dwars
Nieuws

College zet motorclub de voet dwars

  • Redactie
  • 13-01-2016
  • Nieuws
College zet motorclub de voet dwars

VLAARDINGEN – Motorclub No Surrender mag niet bijeenkomen in een pand aan de James Wattweg 34. Na een gebiedsverbod voor captain Bas ter Hennepe van No Surrender heeft de gemeente onlangs al een dwangsom opgelegd aan de motorclub omdat ze, volgens de gemeente in strijd met het bestemmingsplan, het pand aan de James Wattweg als clubhuis gebruikten. Het betreffende pand is onder voormalig burgemeester Tjerk Bruinsma al ingericht als clubhuis; er zou destijds sprake van zijn dat een andere motorclub, Satudarah, er in zou trekken. Bruinsma heeft dat toen al verhinderd.

Gisteren heeft de gemeente een tweede ‘vooraankondiging last onder dwangsom’ aangenomen; een bestuurlijke maatregel waarbij de gemeente een boete kan opleggen als er regels overtreden worden. Burgemeester Bert Blase heeft eerder in een interview voor RTV Rijnmond verklaard dat industriegebied De Vergulde Hand geen plek is voor clubs en verenigingen. Opvallend is dan wel dat onlangs, aan de andere kant van De Vergulde Hand aan de George Stephensonweg Drumschool Ralph zich heeft gevestigd.

De tweede ‘last onder dwangsom’ is een volgend hoofdstuk om ervoor te zorgen dat de motorclub niet definitief vaste grond onder de voeten krijgt in Vlaardingen. Ter Hennepe zelf verklaarde eerder juist aan de James Wattweg te willen vergaderen om hiermee tegemoet te kunnen komen aan de ‘wens’ van de gemeente het Centrum van de stad te vermijden.