Column: D(omdenken) 66

12-03-2016 Nieuws Ben Trooster

Van de week legde wethouder financiën Arnout Hoekstra in begrijpelijke taal uit hoe de vlag ervoor staat in Vlaardingen. De almaar in zijn rol groeiende schepen vertelde dat we op de goede weg zijn, maar tegelijkertijd nog even de handrem erop moeten houden. Zelfs in de PKD werd de boodschap begrepen.

Je moet dan óf in de oppositie zitten óf een enorm bord voor je kop hebben als je hier compleet maling aan hebt. D66’er Koen Kegel die tevens betrokken is bij de businessclub van vv Zwaluwen, spande de kroon en zijn partij voor het karretje door even om een kunstgrasveld te vragen voor zijn cluppie…kosten minimaal  VIJFHONDERDDUIZEND EURI’S. ‘Natuurlijk Koen geen probleem, wanneer mogen we het aan komen leggen?’

En als u denkt dat het niet gekker kan, gooide D’66 er donderdag nog een schepje boven op. De partij van ‘het kan nooit een goed idee zijn als het niet in een duur managementboekje heeft gestaan’ kwam samen met O.N.S. met het voorstel voor een kinderraad , …kosten VIJFTIGDUIZEND EURO!

Het klinkt natuurlijk erg sympathiek, kinderen en oude vrouwtjes doen het nu eenmaal goed. Daar weten reclamemakers alles van.

100% van de schrijvers van deze column zijn het erover eens dat je dan niet eens een bord voor je kop hebt, maar een betonnen plaat! Los van het sympathieke idee geef je hiermee aan geen vertrouwen te hebben in het Vlaardingse onderwijs en beledig je al die organisaties/stichtingen etc. die op omvallen staan, omdat elk jaar weer de broekriem aangehaald moet worden. Regelmatig zie ik foto’s voorbij komen van klasjes die een bezoekje hebben gebracht aan de raadzaal en een rondleiding hebben gekregen en en passant ook nog even op de foto zijn geweest met de burgemeester of één van de aanwezige collegeleden….kosten: een paar bekertjes siroop van Ome Willem! Als er dus nog VIJFTIGDUIZEND EURO gevonden kan worden, weet ik zomaar 5 organisaties te noemen voor wie TIENDUIZEND EURO een enorme boost zou betekenen en waar risicoloos  veel meer mensen, van kind tot oma, plezier aan beleven.

Ik hoop dan ook dat er donderdag 24 maart hoofdelijk gestemd wordt!

Pop-up wethouder de Vries van dezelfde partij, die op Facebook altijd de mond vol heeft over omdenken, is naarstig op zoek naar een binnenstadsmanager. Kandidaten moeten vooral het, nog net even snel voor de aanstelling(!), ingezette pop-up traject vlekkeloos een vervolg kunnen geven, niet zelf nadenken en het boek van Gino van Ossel hebben gelezen. Ben benieuwd!

In de zoektocht naar de nieuwe burgemeester, waarin D66 voorman Peter Caljé, een voorname rol speelt, heeft men nu bedacht dat Vlaardingers daar over mee mogen denken. Niet dat u serieus wordt genomen, maar het zou anders allemaal veel te snel gaan?! Ik vind het een briljante vondst van Caljé om toch nog eens de boel te traineren.

Af en toe word ik zo doodmoe van al die mensen die daar puur en alleen voor zichzelf zitten en iets te veel voor het zeggen hebben over mijn stad. Het leven gaat al zo snel, maar laat het alsjeblieft snel maart 2018 worden.

Proost,

Ben Trooster

 Gerelateerd