Column: Hebbie effe?

22-03-2020 Nieuws Sandy Struijs

VLAARDINGEN - Het is misschien niet zo zichtbaar op de foto, maar ik heb zojuist m'n handen ingesmeerd omdat zelfs het wassen van m'n eigen haar echt pijn deed aan m'n handen.

Ik heb 2 dubbele diensten gewerkt, ochtend, avond, ochtend, avond. Dat is minimaal 44 keer handen wassen (bij binnenkomst en bij vertrekken) maar ook de shampoo's en badschuim, met bodylotion in smeren, dus tussentijds ook nog eens je handen wassen. En natuurlijk thuis ook m'n handen wassen... Dat gaat verdorie echt pijn doen nu. En niet alleen bij mij, maar ook bij m'n collega's. En sommigen werken nog meer diensten dan ik.

Dat doe ik voor mezelf, maar zeker ook voor m'n cliënten van de thuiszorg. ik blijf thuis als het niet nodig is, druk liftknopjes met m'n elleboog in, maak afspraken met de mensen die in de lift staan ( hoe hoog moet u? 9 hoog? oke, ik 12, dan ga ik achter in de lift staan, en u voorin) ik desinfecteer mijn handen als ik een winkelwagentje heb vastgehouden. En ik ben oh zo zuinig op dat laatste beetje gel in dat flesje  ;-)

Ik ben altijd positief, en dat ben ik nog steeds, want dat houd me juist op de been, maar je mag van mij eerlijk weten dat ik in m'n broek schijt op het moment. ik zit in een dubbele risicogroep. Ik hoef geen veer in m'n hol en al zeker geen sterkte ofzo iets, ik doe gewoon m'n werk, maar ik ben echt zo bang dat ik het krijg. Want dan ben ik denk ik gewoon echt de Sjaak. En daarom maakt het me zo boos. Ik hou me aan deze makkelijke regels... want zo moeilijk zijn ze toch niet ? Hou afstand en was je handen....Meer is het niet he!

Maar dat doe ik zodat ik jouw vader of moeder niet besmet als we de zorg leveren.

En wat doe jij ? Jij gaat lekker naar het strand, bos, bouwmarkt en het is dat het gesloten is, want anders ging je ook nog naar de Efteling. Lekker hutje mutje... gezellig bij elkaar. Je laat je kinderen bij elkaar op een pleintje voetballen. tja... pubers he... die hou je niet aan de ketting? Ik heb dit meerdere malen gelezen inmiddels. Misschien had je dan niet moeten beginnen met opvoeden toen ze al pubers waren en gewoon meteen vanaf het begin.

Ik ga niet zeggen dat ik het allemaal zo goed doe hoor, ik ben ook maar mens. En ik heb misschien ook het geluk dat ik makkelijke pubers heb. Maar ga verdorie die confrontatie een keer aan. En maak niet van die prinsjes en prinsesjes van je kinderen. Regels zijn regels. Hou je je daar niet aan? Lever je telefoon maar in... of ik verander de wifi code. Dan maar ruzie in huis... dat is beter dan je kind straks op de IC aan het zuurstof. Want het treft niet alleen ouderen. Weet je nog ? Die jongen van 16? Ik ben niet je vriendin, ik ben je moeder. PUNT.

Mensen je hebt hersens gekregen ooit, gebruik ze nou toch in hemelsnaam. Wat zijn nou een paar weekjes op een heel mensen leven?
Maak het thuis gezellig, Doe een spelletje. Ga facetimen... wees eens creatief en denk eens om een ander.

En hou op met je kut smoesjes en die achterlijke Robert Jensen filmpjes. Het is geen complot, er wordt niks achter gehouden. En als je dat toch wil geloven, moet je lekker je eigen sekte oprichten en ergens op een afgelegen boerderij ver van deze maatschappij Cumbaya gaan zingen bij een kampvuurtje....Maar dan ook niet terug komen als je moet hoesten en het benauwd krijgt he!

Gelukkig zie ik op mijn tijdlijn bijna alleen maar mensen die er het zelfde over denken. Die andere mensen die lopen nu waarschijnlijk buiten.

Je hebt een keuze, maak hem wijs.Gerelateerd