Column: Lijstjes

18-02-2017 Nieuws Suzanne Stevense

Lijstjes maken met daarop alles wat ik doe, wil doen en nog beter zou willen doen. Het lijstje met de dingen die ik doe, werd erg lang. Dan heb ik het over werkdingen, niet eens over familiedingen. De lijst staat vol leuke dingen. Die mij energie geven, blij maken. Sinds kort mag ik mijzelf blogger voor Moodkids(.nl) noemen. Ontzettend leuk, en eigenlijk voelt dat niet als werk.

Inspiratie vind ik overal en nergens, en daar is in mijn hoofd vrijwel direct een passende DIY ( do it yourself) bij verzonnen. En nu mag ik dat dus regelmatig delen op de website Moodkids.nl. Bedenken, uitvoeren, foto's en tekst erbij, meteen 4 van mijn hobby's te pakken. De goede voornemens gaan de goede kant op, en we zitten nog maar in februari. Zo schreef ik mij onlangs in voor een workshop bij ontwerpbureau “Zilverblauw(.nl)” om mijn nieuwe camera onder de knie te krijgen en omdat ik dol ben op het werk van “Zilverblauw” en daar dus heel veel te leren valt.

Over goede voornemens gesproken, In eerdere columns vertelde ik over mijn liefde voor schrijfster Griet op de Beeck. In maart ga ik naar een lezing in Wassenaar, ik tel de dagen…Ik ben zo dol op haar verhalen, haar zinnen, haar kijk op het leven, alles vind ik leuk aan haar, bijna zo erg... dat mijn man soms vraagt wanneer er een poster van Griet in huis komt…En over idolen gesproken: In mei ga ik naar een concert van John Mayer, daar droom ik al jaren van, en nu eindelijk gaat het gebeuren. Het kan niet op, er gebeuren zoveel positieve, leuke dingen, en ik voel mij onbegrensd. Blijkbaar is alles mogelijk, als je maar wilt, en vooral: Als je het maar probeert. Dit is niet alleen maar werk, het is wat ze zeggen: Van je passie je werk maken. Alles komt samen, en dat deel ik nu hardop met jullie, niet om jullie eens lekker in te wrijven dat je altijd je hart moet volgen, want ik weet heel goed dat dat niet voor iedereen mogelijk is. Vanwege de omstandigheden, situatie of anders. Geloof mij, ik weet hoe het is om meer te willen maar niet meer te kunnen.

Ik realiseer mij dat ik bof, dat ik mijn hart mag en kan volgen. Niets gaat vanzelf, er verandert niets als je zelf niets verandert. En ook hier zit het soms tegen, soms heel erg tegen, maar hé, we zijn tenslotte net mensen. Mijn man en ik, beide zelfstandig ondernemers, spannend maar wel iedere dag zoals wij willen. De lijstjes met 'nog te doen' en 'misschien niet meer doen' werden langer, dan weer korter…Ik kwam erachter dat een column voor deze website niet meer past in alle schema's en agenda's.

Mocht je het leuk vinden, kom gerust eens langs in het schooltje aan de van Limburg Stirumstraat 49. Mijn kinderfeestjes en andere workshops in de gaten houden? Like op FB: Werkwinkeltje of Instagram: Suzanne Stevense.

Groetjes , Suzanne Stevense

werkwinkeltje.nl

Gerelateerd