Coronavirus: Regelingen voor ondernemers versneld opengesteld

16-03-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Drie weken dicht lijkt een korte tijd die te overbruggen is, echter voor veel ondernemers is dat financieel al snel een probleem. De rijksoverheid heeft daarom een aantal regelingen waar ondernemers een beroep op kunnen doen.

De verruimde borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB)-regeling gaat versneld open. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft eerder gisteren besloten dat ondernemers zich al kunnen aanmelden. De regeling is operationeel vanaf vandaag, maandag 16 maart en maakt onderdeel uit van een eerder aangekondigd pakket aan maatregelen van het kabinet om de economische gevolgen van het coronavirus op te vangen.

Het kabinet schat in dat met deze eerste stap al direct 300 miljoen euro aan extra financiering ter beschikking wordt gesteld aan mkb-bedrijven die getroffen worden door de coronaproblematiek. Daarnaast kunnen ondernemers werktijdverkorting aanvragen (regeling ministerie van SZW) en uitstel van betaling/verlaging voorlopige aanslag van belastingen aanvragen bij de Belastingdienst. ZZP’ers kunnen een beroep doen op het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen.

Het is ook zo dat er door verschillende sectoren overlegd zal worden met betrokken ministeries over hoe nu verder. Of het genoeg is, is de vraag.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date