Dag van de Middeleeuwen

08-05-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 13 mei organiseert de afdeling Rotterdam en omstreken van de Nederlandse Genealogische Vereniging (N.G.V.) in Vlaardingen de ‘Dag van de Middeleeuwen’. Vier sprekers zullen over het onderwerp ‘Middeleeuwen’  hun kennis met de aanwezigen delen. Zo zal aandacht worden besteed aan stamboomonderzoek in deze, voor amateur onderzoekers van familiegeschiedenis, zo lastige periode. Ook komen het dagelijks leven en het gebruik van heraldiek (familiewapens) aan de orde. Diverse organisaties op het gebied van historie, streekgeschiedenis en stamboomonderzoek zullen aanwezig zijn met een informatiestand.

De 4 sprekers op deze dag zijn:

1.      Henk ’t Jong – historisch adviseur en historicus - ‘Waarom zelfs u een wapen mag hebben’

2.      Arie van Eden – historicus en oud-docent geschiedenis - ‘Onzekere tijden’

3.      Rob Dix, oud-voorzitter N.G.V – ‘Voorbij de DTB naar de middeleeuwen’

4.      Willem Van Maren – ‘Genealogie als het moeilijk wordt’

De dag start om 10.30 uur (zaal open 10:00 uur) en zal omstreeks 16.00 uur worden afgesloten. Het symposium is zowel voor leden als andere belangstellenden vrij toegankelijk.  Consumpties zijn voor eigen rekening.

Dit evenement vindt plaats in het Geuzencollege, locatie Westwijk, Geuzenplein naast Station Vlaardingen-West. Er is voldoende gratis parkeerruimte aanwezig. Aangezien de NS-treinbaan wordt omgebouwd tot ‘De Hoekse Lijn’ (metro) is er geen treinverkeer mogelijk maar worden vanaf NS-Station Schiedam (bus 713) en Metrostation Vijfsluizen (bus 156) aparte snelbus-diensten onderhouden met station Vlaardingen-West.

Voor verdere informatie of het laatste nieuws:  www.ngv.nl/middeleeuwenGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date