DCMR informeert vuurwerkverkopers via Whatsapp

07-12-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De DCMR zet dit jaar extra in op het informeren van vuurwerkverkopers. Zo worden ondernemers tijdens de verkoopdagen via Whatsapp geïnformeerd over de geldende regels. ,,Zo hopen we op minder overtredingen en daarmee een veiliger verkoop'', aldus de DCMR.

UIteraard controleert de DCMR ook tijdens de verkoopdagen voor vuurwerk: 28, 29 en 31 december. Op zondag 30 december is vuurwerkverkoop niet toegestaan. De controleurs letten op naleving van het Vuurwerkbesluit, met daarin voorschriften overafstanden tot muren, plafonds en gangen. ,,Daarom ontvingen vuurwerkondernemers post van ons met daarin een checklist veilig verkoop vuurwerk én een rol tape met daarin onze aansporing: ‘Voorkom gesleep, gebruik tape!'' De tape is bedoeld om zaken te markeren, zoals het gangpad van 75 centimeter, en de maximale stapelhoogte op de muren.

Ondernemers zijn ook extra gewaarschuwd over herhaalde overtredingen, aldus de DCMR. ,,Wanneer zij de afgelopen vijf jaar dezelfde overtreding gemaakt hebben, zijn wij verplicht een zwaardere sanctie te geven.'' Volgens de landelijke handhavingsstrategie betekent volgens de milieudienst een last onder dwangsom en/of een strafrechtelijke sanctie.


Gerelateerd