De Afvalpas komt eraan

25-01-2021 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Voor 1 februari wordt op alle Vlaardingse woonadressen en op een aantal bedrijfsadressen een afvalpas bezorgd. Bij de pas vindt u alle informatie die u nodig heeft.

Met de afsluiting van alle restafvalcontainers en de afvalpas hoopt Vlaardingen de hoeveelheid restafval te verminderen. Vlaardingen heeft aanzienlijk meer restafval per inwoner dan vergelijkbare gemeentes. Een van de oorzaken daarvan is het gebruik van de restafvalcontainers door mensen die niet in Vlaardingen wonen en door bedrijven die geen reinigingsrecht betalen. Met de komst van de afvalpas zijn de restafvalcontainers binnenkort alleen nog beschikbaar voor inwoners en voor bedrijven die reinigingsrecht betalen. 

Alle Vlaardingse huishoudens en in aanmerking komende bedrijven krijgen de pas vóór 1 februari. Vanaf die datum begint Irado met het afsluiten van de containers voor restafval, zodat deze alleen nog open gemaakt kunnen worden met een afvalpas. Meer weten of heeft u vragen? Kijk dan op de website van Irado hier! 
 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date