De Bonte Zebra: ondernemen in tijden van crisis

18-03-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het is crisis en in meer dan één opzicht. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zorgen ook in Vlaardingen voor stillere straten en, op gezette tijden, drukkere supermarkten. De omzet in andere winkels heeft veel te lijden, maar in de horeca is het helemaal ‘prijs’, want die moest de deuren sluiten voor gasten. Sommigen maken van deze tijd gebruik om eens goed schoon te maken of te klussen zodat de boel er over een paar weken, als het hopelijk voorbij gaat, weer picobello uitziet. Anderen restaurants of lunchrooms bieden nog steeds hun diensten aan: ‘als de klant niet binnen mag dan brengen wij het wel naar de klant’. Eigenaresse Judith Meder van De Bonte Zebra aan de Fransenstraat levert in principe alles van de ‘reguliere’ menukaart, maar dan net even anders. 

,,Klanten kunnen koffie komen halen, broodjes, quiches en meer", aldus Judith. ,,Maar dan echt wel afhalen en niet gaan zitten. Dan is het natuurlijk niet alleen handig, maar ook veilig om tevoren even te bellen en je bestelling door te geven. We maken het dan vers klaar en zo staat het ook voor je gereed op het gewenste tijdstip, tussen 09.00 en 17.30 uur. Daarnaast bezorgen we ook gratis aan huis, of aan kantoor. We houden hier bij het bereiden strikte hygiëneregels aan, maar dat doe je normaal gesproken altijd al als je met vers voedsel werkt. Afrekenen kan bovendien met een ‘tikkie’. Verder houden we ons vanzelfsprekend ook aan de regels van het RIVM".

Judith werkt bij De Bonte Zebra met medewerkers met een beperking, verstandelijk en/of fysiek. Daarvan zijn de meesten thuis, uit voorzorg maar er zijn ook niet voldoende werkzaamheden. Eén medewerker is aanwezig en helpt met kleine klusjes, waarbij er wel gekeken wordt naar de onderlinge samenwerking en afstand naar elkaar. ,,Bart, om wie het gaat, heeft het zelf aangeboden. Hij sport al veel, maar kan nu ook even niet bij sportclubs terecht. Thuis zou hij misschien tegen de muren opvliegen, maar zo met enkele personen is het nog wel te behappen”, vervolgt Judith. 

,,Ik durf niet te zeggen wat we moeten verwachten en hoop dat iedereen zich goed aan de regels houd. Voor zichzelf maar ook voor anderen en vooral kwetsbare personen. Over een volledige sluiting van ‘alles’, een zogeheten ‘lockdown’ wil ik liever niet nadenken. Veel hangt af van hoe we er met z’n allen nu mee omgaan. Wij doen in ieder geval hier wat we kunnen, te helpen en de zaak draaiende te houden. Wij kopen lokaal in, groente bij Passion bijvoorbeeld (naast Albert Heijn) en andere producten ook bij leveranciers in Vlaardingen. Kleinschalig en gericht op elkaar versterken en elkaar helpen. Zo lang als nodig is, maar hopelijk is dat niet heel lang meer besluit Judith.

De Bonte Zebra is telefonisch bereikbaar van 09.00-17.30 uur via 06-19158315 of via email debontezebra@outlook.com . Meer informatie www.debontezebra.nl  


Gerelateerd